Fenerbahçe 6 yıllık Şampiyonlar Ligi haretini yine dindiremedi

Fenerbahçe 6 yıllık Şampiyonlar Ligi haretini yine dindiremedi

SPOR Haberleri

Kadıköy'de golsüz berabere kaldığı Shakhtar'a 3 golle boyun eğen sarı-lacivertliler yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için kadrosunu süper yıldızlarla dolduran F.Bahçe, 3. Ön Eleme Turu'nda hüsran yaşadı. Sarı-lacivertliler Mircea Lucescu'nun ekibi Shakhtar Donetsk'e 0-0'ın rövanşında 3-0 mağlup olarak devler ligi rüyasından çabuk uyandı. F.Bahçe'nin karşılaşmanın ilk 20 dakikasında pres yapması dikkat çekti. Buna rağmen Shakhtar'ın teknik kapasitesi üst seviyede olan Brezilyalıları topu kaptırmadı. F.Bahçe 25'te golü kalesinde gördü. Sağ kanattan gelişen atakta Srna yerden pasını ön direğe doğru gönderdi, Gladky topu sağ köşeden filelerle buluşturdu: 1-0. F.Bahçe golden sonra da toparlanamadı. Özellikle kalabalık Shakhtar orta alanı içinde kaybolan Diego ve Nani'nin topu kötü kullanması F.Bahçe'nin ataklarını başlamadan bitiriyordu. Temsilcimiz 44'te gole çok yaklaştı. Meireles ortasını penaltı noktasına doğru hareketlenen Sow'a doğru gönderdi. Senegalli bomboş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Pyatov köşeye uzanarak gole izin vermeyince temsilcimiz soyunma odasına geride girdi: 0-1.
Alman hakem devrede
İkinci yarıda herşey bir anda değişti. F.Bahçe fırtına gibi başladı devreye. Gol 'geliyorum' diyordu. Önce Fernandao, sonra Alves'in pozisyonları saç baş yoldursa da F.Bahçe golü atacağının sinyallerini veriyordu. Panik altında basit hatalar yapan Shakhtar savunmasının imdadına Alman hakem yetişti. Önce Vitor Pareira'yı tribüne gönderdi, ardından tartışmalı bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Srna skoru eşitledi. Morali bozulan F.Bahçe 3 dakika sonra Teixeira'nın attığı golle 3-0 geriye düştü. Kalan dakikalarda oyun Shakhtar yarı alanında geçmesine rağmen skor değişmedi ve F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılamayarak sezona başlamış oldu.

SİFTAH YAPTI
Pereira tribüne yollandı
Fenerbahçe'nin çılgın teknik direktörü Vitor Pereira, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı ikinci resmi maçında tribüne yollandı. Özellikle Olimpiakos'u çalıştırırken sık sık polemikleriyle gündeme gelen Portekizli teknik adam, bu defa da Shakhtarlı oyuncular ve Alman hakemle tartışında tribüne çıktı. Maçın 60'ıncı dakikasında Fred, Josef'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi. Pereira bu sırada önüne düşen topu yerdeki Fred'e verdi ve Shakhtarlı futbolcuyu kolundan tutup kaldırmak istedi. Fred tepki verince ortalık bir anda karıştı. Shakhtar'ın kaptanı Srna, koşarak gelip Pereira'yı itti. Hakem Zwayer ortalık yatıştıktan sonra Pereira'yı tribüne gönderdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...