Fenerbahçe'den tarihi operasyon

Fenerbahçe'den tarihi operasyon

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü, yasaklı madde kullandığı resmen açıklanmasına rağmen Shakhtar Donetsk'in iki maçta da oynattığı Fred'in durumunu FIFA'ya taşıdı.

Fenerbahçe, Copa America sırasında yasaklı madde kullandığı resmen açıklanan Shakhtar Donetskli Fred'in şampiyonlar ligi 3. ön eleme turundaki iki maçta da oynatılmasının peşini bırakmıyor.
Önce İstanbul'daki ilk karşılaşmanın ardından UEFA'ya itirazda bulunan ancak, "Yetkimiz yok. Bir şey yapamayız" cevabını alan sarı lacivertliler Lviv'deki ikinci maç sonunda da UEFA'ya protesto yazısı gönderdi. Maçın ardından 24 saat içinde gönderilmesi gereken hukuki hakkını kullanan Fenerbahçe yönetimi, FIFA Anti-Doping talimatının 25.maddesine güveniyor. Bu maddeye göre FIFA'nın herhangi bir organizasyonunda doping yaptığı belirlenen oyuncu diğer turnuvalarda da oynama uygunluğunu yitiriyor.
Shakthar, dopingli çıkmasına rağmen Fred'i Fenerbahçe maçlarında oynattı.


SON HAMLE; FIFA'YA BAŞVURDULAR
Fenerbahçe Kulübü bu konudaki son hamlesini dün yaptı ve konuyu dünya futbolunun patronu FIFA'ya taşıdı. Sarı lacivertliler, dopingci Fred konusunda henüz bir karar almayan Güney Amerika Futbol Federasyonu'nun (CONMEBOL) nihai bir sonuç açıklamasını, aksi halde CONMEBOL'a FIFA'nın yaptırımda bulunmasını istiyor.


nbsp;MOSTUROĞLU: SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ
Fenerbahçe'nin hukuk işlerinden sorumlu asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da konuyla ilgili önemli bir açıklama yaparak, sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Futbol kamuoyuna son derece net ve kesin mesajlar veren Mosturoğlu, şunları söyledi:


"YURT DIŞINDAN BİR HUKUK BÜROSUYLA ANLAŞTIK"
"Fred konusuyla ilgili yurtdışından bir hukuk bürosuyla anlaştık ve UEFA, FIFA ve diğer kurumlarla iletişim halindeyiz. Fred'in doping yaptığı kesin. Kullandığı maddeyi bilmiyoruz. FIFA ve UEFA'nın bilgisi dahilinde de değil.


"TÜRKİYE BU İŞİ KRALDAN ÇOK KRALCI ŞEKİLDE UYGULUYOR"
Türkiye herhalde bu işi kraldan çok kralcı şekilde uyguluyor. Bu Fenerbahçeli bir oyuncunun başına gelse, bunu hem kamuoyu linç ederdi... Shakhtarlı oyuncunun doping kullandığı ve o dopingi silmek için de ilaç kullandığı dünya tarafından biliniyor. Ama buna kimse müdahale etmiyor. Türkiye'de kanaat önderleri bir yorum yapmıyor. Biz de mücadele ediyoruz.


"TAZMİNAT ALMA İHTİMALİMİZ VAR"
Artık kuralar çekilecek ve hukuki olarak bu kadar kısa sürede sonuç alamayağız, ancak belki tazminat alma durumu olacak. En azından başvurumuzla, bunu dünya kamuoyunun gündemine sunmuş olduk. CAS'a kadar gideceğiz, ondan sonrası yargının vereceği karar.


"SPORTİF OLARAK GERİ DÖNÜŞ KOLAY DEĞİL"
Sportif olarak geri dönüş kolay değil. Devler Ligi'nde fikstür yürüyor. Bu süreç CAS'a intikal ederse, geride de kalacaktır. Belki sonunda sorumluları hakkında bir tazminat durumu doğacaktır. Ancak biz kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Niye Fenerbahçe bu başvuruyu yapıyor diyen hukukçular var. Güney Amerika Federasyonu'nun keyfi davranışı zaman içinde karşılığını bulacaktır."


Kaynak:Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...