F.Bahçe'nin rakibi Atromitos'un tarihi

F.Bahçe'nin rakibi Atromitos'un tarihi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos köklü ancak, ulusal ve uluslararası başarısı bulunmayan bir takım.

1923 yılında kurulan Atromitos Yunanistan'da lig ve kupa şampiyonluğu hiç yaşamadı.
Edremitli Rumların kurduğu bir takım
Yunanca Atromitos kelimesi, Türkçede 'Edremit' anlamına geliyor. Kulüp, Atina'da Balıkesir'in Edremit ilçesinden göç eden Rumlar tarafından kuruldu. Geçen sezon ligi beşinci sırada bitiren Yunan ekibi Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda İsviçre'nin AIK takımını eledi. Başkent Atina'nın Peristeri bölgesinin takımı olan Atromitos, maçlarını 10 bin 200 kişilik Peristeri Stadı'nda oynuyor. 15 milyon avroluk bütçesi olan Atromitos'un en dikkat çeken oyucuları Fransız forvet Anthony Le Tallec ile Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcelinho. nbsp;
ATROMİTOS ÇEKİNİYOR
Zor bir kura çektik
Fenerbahçe'yle eşleşen Atromitos'un Sportif Direktörü Katia Koxenoglou, zor bir rakibe düştüklerini söyledi. Yunan teknik adam, "Bizim için zorlu bir kura oldu. Fenerbahçe çok kaliteli futbolculara sahip. Biz de elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe'nin yeni transferinden de haberdarız kaliteli bir takım kurdular. Eğer ilk maçta iyi bir sonuç alırsak tur için umutlanabiliriz" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...