Pistte şölen var

Pistte şölen var

SPOR Haberleri

Türkiye'yi 12 sporcunun temsil edeceği dev organizasyonda gözler Usain Bolt, Justin Gatlin, Renaud Lavillenie ve Mo Farah gibi yıldızlarda olacak

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından iki yılda bir organize edilen Dünya Şampiyonası bugün Çin'in başkenti Pekin'de başlayacak. Bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 30 Ağustos Pazar günü bitecek dev atletizm organizasyonunda 207 ülkeden yaklaşık 2 bin atlet yarışacak. Kuş Yuvası isimli stadın ev sahipliği yapacağı şampiyonada Türkiye, 12 sporcuyla temsil edilecek. Kadınlar ve erkeklerde 100, 200, 400, 800, 1500, 5 bin ve 10 bin metre, maraton, 3 bin metre engelli, 400 metre engelli, yüksek atlama, uzun atlama, 3 adım atlama, sırıkla atlama, dekatlon, heptatlon, çekiç atma, gülle atma, cirit atma, 20 kilometre yürüyüş, 4x100 ve 4x400 bayrak yarışlarının yanı sıra kadınlarda 100 metre engelli, erkeklerde ise 110 metre engelli ile 50 kilometre yürüyüş yarışları yapılacak.
Bolt kendini kanıtladığı yerde
Şampiyonanın merakla beklenen erkekler 100 metre yarışında önemli isimler sahne alacak. Dünya rekorunu 9.58 saniyeyle elinde bulunduran ve 2008 Olimpiyat Oyunları'nın da düzenlendiği Pekin'de yıldızı parlayan Jamaikalı Usain Bolt yine rekor için piste çıkacağını söylemişti. Son iki olimpiyat şampiyonu ve yarışın favorisi konumundaki Bolt'un işini zorlaştıracak atletler, ABD'li Justin Gatlin, Tyson Gay ve vatandaşı Asafa Powell olarak göze çarpıyor. İki kez doping cezası aldığı kariyerinde olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunan Gatlin, 9.74'lük derecesiyle bu yılın en iyi derecesini elinde bulunduruyor. Erkeklerde 1500 metrede Kenyalı Asbel Kiprop, sırıkla atlamada Fransız Renaud Lavillenie, 5 bin ve 10 bin metrede son şampiyonanın altın madalyalı ismi Büyük Britanyalı Mo Farah podyumun ilk sırası için öne çıkan atletler olarak göze çarpıyor.
Elvan Pekin'de yok
Uzun mesafede milli takımın en büyük madalya umutlarından Elvan Abeylegesse, IAAF tarafından başlatılan doping soruşturması kapsamında konan tedbir nedeniyle, organizasyonda yer alamayacak. Diğer yandan milli takımda, doping cezaları biten Eşref Apak ile Kıvılcım Kaya Salman çekiç atmada mücadele edecek.
Yarısı devşirme
Şampiyonada mücadele edecek 12 Türk atletten yarısının devşirme olması dikkati çekiyor. Erkeklerde Yasmani Copello Escobar, Ramil Guliyev, Jak Ali Harvey, İlham Tanui Özbilen, Ali Kaya, kadınlarda ise Sultan Haydar farklı ülkelerde doğmalarına rağmen şampiyonada Türkiye formasıyla madalya mücadelesi verecek.
Pistte şölen var



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...