Yolun açık olsun Fenerbahçe

Yolun açık olsun Fenerbahçe

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler baştan sona üstün oynadığı maçta Fernandao (2) ve Caner'in golleriyle sonuca gitti. Nani ve Caner'in vuruşları da direkte patladı

M. EMİN ULUÇ
Yanılmıyorsam bir Galatasaray derbisiydi, Saracoğlu'nu en son bu kadar dolu bu kadar coşkulu göreli... İlk maçta tat vermese de 1-0 kazanan Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın açıklamaları rövanştaki beklentileri arttırmıştı. Portekizli “Büyük takım gibi oynayacağız” sözleriyle farklı bir takım vaat etmişti. Ancak Pereira yine 4-4-2'den vazgeçmedi ve zayıf Atromitos karşısında isimler dışında pek bir değişiklik gösteremedi Fenerbahçe. Evet biraz daha arzuluydu takım, oyuncular biraz daha alışmıştı birbirlerine, ancak pozisyon zenginliği yine istenilen seviyede değildi ilk yarıda. Oysa Fernandao henüz 7. dakikada ağları havalandırınca fark beklentisi doğmuştu tribünlerde. Maalesef bu 45'te olmadı. Tek artısı Marcelinho olan Atromitos karşısında saha hakimiyetini elinde tutan sarı-lacivertliler bunu skora yansıtmakta zorlandı. Cezası sebebiyle ligde henüz forma giyemeyen Caner ekstra yetenekleriyle gözümüzün pasını silerken 45+2'de üst direği vurunca devre 1-0'la kapandı.
Pereira sözünü tuttu
Ancak ikinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe vardı sahada. Anlaşılan o ki, Pereira oyuncularına taraftarlara verdiği sözü hatırlatmıştı! Aynı oyuncular bu sefer çok daha bilinçli saldırmaya başladı Atromitos kalesine. Savunmada mükemmel bir uyum sergileyen Kjaer-Ba ikilisinin verdiği güvenle tamamen hücuma odaklanan Fenerbahçe öyle bir baskı kurdu ki, 59'da Caner kaleye doğru sert bir pas çıkardı, Nani topa kaydı, şaşıran kaleci Gorbunov resmen yumurtladı: 2-0. Derken Pereira'dan önemli bir hamle geldi. 68'de RVP ve Diego'nun yerine Alper ile Meireles'i sahaya süren Portekizli 4-3-1'e dönünce Fenerbahçe oyunu tam anlamıyla domine etmeye başladı. 75'te Nani'nin kalite kokan vuruşu üst direkte patlarken, 77'de oyuna giren Volkan Şen'in ortasına Fernandao uçarak kafayı vurdu ve Bursa işi bir coşku yaşandı: 3-0. Pereira sözünü tuttu. Fenerbahçe sezonun en farklı galibiyetini alarak gruplara kalırken taraftarlarına güven, rakiplerine gözdağı verdi.
Yolun açık olsun Fenerbahçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...