Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'dan 1 taşla 3 kuş! Transfer...

Galatasaray'dan 1 taşla 3 kuş! Transfer...

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın transferde son güne kadar bekleyerek çok ciddi kazanımlar elde ettiği ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılılar, Grosskreutz'un menajerine rest çekerek 1 milyon dolar ödemekten kurtuldu. Melo'yu bedava kadrosuna katmak isteyen Inter, 3,7 milyon euro ödemeye razı edildi. İtalyanlar, Telles'i de bedelsiz kiralamak istiyordu ancak sarı-kırmızılılar son günü bekleyip 1.5 milyon euro kazanmayı bildi.
Galatasaray'da, Kevin Grooskreutz skandalıyla çok tartışılan son gün transfer yoğunluğunun perde arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. Buna göre yönetim geçtiğimiz dönemlerde 8-9 milyon dolar civarındaki menajer komisyonlarını aşağı çekerek çok önemli bir operasyona imza attı.
Dursun Özbek başkanlığındaki yeni yönetim kendisine pay ve aşırı komisyon isteyen menajerlere rest çekti. Grosskreutz transferi imza aşamasındayken yüzde 20 pay isteyen menajerine, “Hayır vermiyoruz, oyuncunuzu alıp gidebilirsiniz” denildiği belirlendi. Sadece bu rest 1 milyon doların boşa gitmesini engelledi.


8.5 yerine 6.5 milyon
Grosskreutz, Telles ve Melo'nun transferlerinin son gün gerçekleşmesinin perde arkasında ilginç detaylar yatıyor.
Grosskreutz ile 28 Ağustos'ta ilk teması kuran Galatasaray, Alman futbolcunun transferini o gün yapsa bonservis ve oyuncunun 3 yıllık alacağı ücretin toplamı olarak kasasından 8.5 milyon euro çıkarmak zorunda kalacaktı. Eksik imza nedeniyle FIFA'dan veto yiyen Groskkreutz transferi, son dakikada gerçekleştirilince sarı-kırmızılılar 6.3 milyon euro toplam bedele oyuncuyu kadrosuna kattı
Mancini'nin çalıştırdığı Inter, transfer döneminin ilk günlerinden beri Melo'yu bonservis ödemeden almak istiyordu. Yönetim bu teklife yanaşmayıp İtalyan ekibinden önce 3.1 milyon euro istedi ardından 2 milyon euroya kadar indi. Bu teklifleri kabul etmeyen yönetim Melo ile sözleşme uzatarak ipleri eline aldı.


Kapı açıldı
Melo için 28-29 Ağustos tarihlerinde Inter 500 bin ile 1 milyon euro seviyesinde bonservis ödeme teklifinde bulundu. Bu öneri reddedildi, Hernanes'i yüksek bedele satan Inter, aradığı oyuncuyu bulamayınca transferin son gününde 3.7 milyon euro bedelle Melo'yu aldı.
Telles'le ilgilenen Paris Saint Germain ise Brezilyalı oyuncudan vazgeçince, oyuncuyla ciddi biçimde ilgilenen tek kulüp olarak Inter kaldı. İtalyanlar önce düşük bir bonservis önerdi, ardından teklifi arttırsa da rakam Galatasaray'ın istediği seviyede değildi. Telles transferi de son güne bırakılarak hem 1.5 milyon euro kiralama bedeli kazanıldı, hem de sözleşmeye satın alma opsiyonu maddesi konularak artı 8.5 milyon euroluk olası gelirin kapısı açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...