Pereira: Geleceğini düşünüyor

Pereira: Geleceğini düşünüyor

SPOR Haberleri

Yabancı kontenjanındaki değişikliğin ardından kadrosunu yıldızlarla donatan sarı-lacivertliler, geleceğe yatırım için ince eleyip sık dokuyor

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Yönetimi, yabancı kontenjanındaki değişikliğin ardından uzun vadeli yatırımlar için kolları sıvadı. İlk etapta kesenin ağzını açarak kadrosunu yıldızlarla takviye eden sarı-lacivertli ekip, gelecek yıllar için hem daha ucuz hem de daha uzun vadeli fayda sağlamak adına genç yeteneklerin peşine düştü. Fenerbahçe Yönetimi'nin Gana'da düzenlenen 17 yaş altı oyunculara yönelik Airtel Rising Star turnuvasını yakından takip ettiği öğrenildi. Yaw Boateng isimli scout, “Fenerbahçe'nin değerlendirmesini istediğim 7 oyuncu tespit ettim. Ya izleme komitelerini buraya davet edip gençleri göstereceğiz ya da onları Türkiye'ye yollayarak denenmelerini sağlayacağız” dedi. Sunyani kentinde düzenlenen turnuvayı İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok önemli futbol ülkesinden scoutların takip ettiği, Türkiye'den ise sadece Fenerbahçe'nin bu konuda çalışma yaptığı öğrenildi.

Dünya çapında tarama

Ancak Fenerbahçe'nin lejyonerler konusundaki çalışmaları bu turnuvayla kısıtlı değil. Başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika ülkelerinde çok ciddi taramalarda bulunan sarı-lacivertliler, Afrika ve Doğu Avrupa'da da genç yetenekleri yakından takip ediyor. Yetenekli lejyonerleri erken yaşta alt yapıya kazandırıp uzun vadede verim almayı hedefleyen Fenerbahçe Yönetimi aynı zamanda bu oyunculardan büyük paralar kazanmayı planlıyor. FB Yandex'ten gelmesi beklenen parayla dünya yıldızlarını transfer etmeye devam etmek isteyen yönetim, A Takım'a asıl kaynak olarak ise alt yapıyı kullanmak istiyor. 

DERSİMİZ TÜRKÇE

Vitor Pereira, yerli oyuncularıyla daha iyi iletişim kurabilmek için Türkçe öğrenmeye çalışıyor. idmanlarda Türkçe uyarılarda bulunmaya başlayan Portekizli sezon sonunda kendisini ifade edebilecek kadar Türkçe konuşabilmeyi hedefliyor. Pereira gönlünden geçeni, “Saracoğlu'nda yapacağımız şampiyonluk kutlamasında Türkçe konuşmak istiyorum” sözleriyle dile getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...