Van Persie'den mükemmel dokunuş

Van Persie'den mükemmel dokunuş

SPOR Haberleri

Sezona müthiş başlayan Oğuzhan Özyakup'un, Arsenal'den arkadaşı olan Fenerbahçeli Robin Van Persie'nin tavsiyelerini uyguladığı ortaya çıktı.

Ay-yıldızlı forma altındaki ilk golünü Hollanda'ya atan Beşiktaşlı oyuncunun, Robin van Persie'nin tecrübelerinden yararlandığı öğrenildi. Oğuzhan'ın tatil döneminde bireysel antrenör eşliğinde özel çalışmalar yaparak fizik gücünü üst seviyeye çıkardığı belirlendi.
A Milli Takım forması altındaki ilk golünü doğduğu ülke Hollanda'ya atan Oğuzhan Özyakup gösterdiği performansla bir anda Beşiktaş'ın birinci gündem maddesi oldu.
Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında forma şansı bulamayan fakat buna rağmen pes etmeyen genç yetenek, ekstra çalışmalarının karşılığını almaya başladı. Oğuzhan'ı üç sezon önce Arsenal'in alt yapısından alarak, geleceğe yatırım yapan siyah-beyazlı yönetim, yıldız futbolcuyu takımın yeni lideri olarak yetiştirecek.
Van Persie'den mükemmel dokunuş

Herkesi mutlu etti
Oğuzhan bugünlerin temelini geçtiğimiz sezon başlattığı ekstra çalışmalarla attı. Hakkındaki olumsuz eleştiriler nedeniyle ailesiyle oturarak kendine bir yol haritası çizen siyah-beyazlı oyuncu, ilk iş olarak bireysel antrenörler eşliğinde fizik gücünü üst seviyeye çıkardı.
Oğuzhan'a en büyük destek ise Arsenal'den eski arkadaşı olan Robin van Persie'den geldi. Siyah-beyazlı oyuncunun uzun süredir Türkiye-Hollanda maçında rakip olduğu Fenerbahçeli golcünün tavsiyelerini uyguladığı belirlendi. Sık sık görüştüğü Robin van Persie'nin tecrübelerinden yararlanan Oğuzhan, tatil döneminde bireysel çalışmalarla fizik eksiğini kapatmıştı.
Yeni sezona müthiş bir başlangıç yaparak Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in gözüne giren Oğuzhan, siyah-beyazlı yönetimin de yüzünü güldürdü.
Kısa sürede A Milli Takımımız'ın da en önemli isimlerinden biri haline gelen genç futbolcu geçen transfer döneminde yurt dışından aldığı ciddi tekliflere rağmen Beşiktaş'ta kalmayı tercih etmişti.


Zirveye yükseldi
Hollanda maçında şık bir vuruşla gol perdesini açan Oğuzhan Özyakup, OPTA'nın verilerine göre de sahanın en faydalı oyuncusu oldu. Genç yıldız, attığı golün dışında mücadelede yer aldığı 83 dakikada 49 kez topla buluşarak, bu alanda zirveye çıktı. Oğuzhan, şut isabetinde de yüzde 100'lük oran tutturdu
Oğuzhan Özyakup, Hollanda U17 ve U19 milli takımlarının formasını 24 kez giyerken, 7 gole imzasını atmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...