Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arda Turan, şehit haberlerinin ardından üzüntüsünü paylaştı!

Arda Turan, şehit haberlerinin ardından üzüntüsünü paylaştı!

SPOR Haberleri

Yıldız oyuncu, “Duygularımı İngilizce ve İspanyolca yazmamı istiyorlar. Ülkemde analar ağlıyor mu diyeyim! Ne diyeyim?” ifadelerini kullandı

Barcelona'ya transfer olan milli futbolcu Arda Turan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şehitler için duyduğu üzüntü ve yaşadığı hüznü paylaştı. Yıldız oyuncu,  önce Dağlıca, ardından Iğdır'da polis servisine yapılan saldırıda şehit olanlar için mesaj yayınladı. İngilizce ve İspanyolca mesaj paylaşmadığı yönündeki serzenişler için Arda Turan, “Nasıl tarif edeyim, ne diyeyim?” sorusunu sordu. Milli futbolcu, “Allah sabır versin... Bu ülkenin toprakları dünyanın en güzel topraklarıdır. Savaşmak için değil barış, huzur içinde yaşamak içindir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. (Anladınız mı neden bir şey paylaşmıyorum. 'İspanyolcasını, İngilizcesini yaz' diyorlar. Nasıl tarif edeyim, nasıl anlatıyım? Ne diyeyim, ülkemde her gün ocaklar sönüyor, analar ağlıyor mu diyeyim! NE DİYEYİM? )” ifadelerini kullandı.

TEPKİLER
Süper Lig'den pek çok kulüp resmi internet sitelerinde yaptıkları açıklamada yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden asker ve polisler için başsağlığı mesajı yayımladılar. İşte mesajlar:
(Beşiktaş) Terör saldırılarında vatanımızın kıymetli evlatları şehit edilirken, ülke olarak yasta ama dimdik ayaktayız... Iğdır ve Dağlıca'dan son gelen şehit haberleri yüreğimizi daha da burksa da biliyoruz ki Şehitler Ölmez...
(F.Bahçe) Her gün gelen şehit haberleri ve bunlara karşı sadece baş sağlığı dilemek, çaresizce bekleyip hiçbir şey yapamadan, en az paylaşılan evlat acıları kadar ağır. Artık vatan toprağı için canını veren yiğitlerin ardından baş sağlığı dilemek istemiyoruz. Artık, akan kana son vermek, bizim için kanını akıtan bunca insanın ardından yeni canlar yitirmemek, kan akmamasını sağlamak için, üzerimize düşeni yapmak için harekete geçmek istiyoruz.
(G.Saray) Şehit düşen güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, geride bıraktıkları acılı ailelerine sabır diliyoruz. Şunu hiç kimse unutmamalıdır ki, acıya acı katarak bir olmamız, ayakta kalmamız mümkün değildir. Bu ülkeyi oluşturan 77 milyonu teröre karşı tek ses, tek nefes olmaya davet ediyoruz.
(Trabzonspor) Resmi internet sitesine siyah kurdele koyan Trabzonspor Kulübü “Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletimize başsağlığı dileriz” mesajını paylaştı.
(TFF) Son zamanlarda artan bu terör olaylarını bir kez daha şiddetle kınıyor, yaşanan saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar, başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere tüm ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne baş sağlığı dileriz.
(SLAVEN BİLİC) Türk Milletinin başı sağolsun. Bayrağını savunan asker ve polislerin kudreti eksik olmasın.
(İLKAY GÜNDOĞAN) Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum ve tüm Türkiye'nin başı sağolun. Dualarım ve gönlüm şehit aileleriyle. 

Saygı duruşunda bulunulacak
TFF bugün oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu maçları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını ve kulüplerin sahaya siyah bant ile çıkabileceğini duyurdu. Bu arada Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Dersim, Iğdır Arasspor-Van Büyükşehir Belediyespor maçları provokasyon ihtimali üzerine 16 Eylül Çarşamba gününe ertelendi.

Üç büyük birlik oldu
Terör olayları asırlık kulüpleri bir araya getirdi. Süper Lig'in 3 büyük kulübü teröre karşı birliktelik mesajı yayınladı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, resmi twitter hesaplarından paylaştıkları Türk Bayrağı fotoğrafının üstüne, "Ülkemizdeki bu acı günlerin son bulması adına #TeröreKarşıBirlikteyiz" mesajını yazdı. 3 kulübün taraftar grupları Çarşı, UltrAslan ve Genç Fenerbahçeliler de sosyal medyada yer alan adreslerinde "Teröre karşı omuz omuza" mesajına yer verdi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...