Olay iddia! Mayweather...

Olay iddia! Mayweather...

SPOR Haberleri

Asrın boks maçında Manny Pacquiao'yu yenen Floyd Mayweather hakkında ciddi bir iddia ortaya atıldı.

Buna göre, Birleşik Amerikalı boksör, maçtan bir gün önce enjekte edilmesi yasak bir vitamin takviyesi yaptı. Üstelik iddialara göre Amerika Birleşik Devletleri Anti-Doping Ajansı da bu durumu biliyordu. 
Boks dünyası 2 Mayıs'ta Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao arasındaki dev maça şahit olmuştu. Çok uzun bir aradan sonra ilk kez aynı siklette mücadele eden 2 boks efsanesinin kozlarını paylaştığı 'asrın maçını' Floyd Mayweather kazanmıştı. Ancak Amerikan spor sitesi SB Nation'ın iddiası Mayweather'ın zaferine gölge düşürecek gibi görünüyor. Buna göre bugüne kadar yaptığı 48 maçta yenilgi yüzü görmeyen Birleşik Amerikalı boksöre, Pacquiao ile yapacağı maçtan önce vitamin ve tuz takviyesi yapıldı. 
Aslında bu maddeler Dünya Anti-Doping Ajansı WADA tarafından onaylı olmasına karşın bunların doğrudan damara enjekte edilmesi yasak. Çünkü bu şekilde başka yasaklı maddelerin tespiti zorlaşıyor. Mayweather'in maçtan bir gün önce bu maddeleri enjekte ettiğini iddia eden SB Nation, Amerika Birleşik Devletleri Anti-Doping Ajansı USADA'nın da durumu bildiğini ancak yıldız boksör için insiyatif kullandığı belirtti. Maçın oynandığı Nevada Eyaleti'nin spor komisyonu ise USADA'nın böyle bir yetkisi olmadığını savunuyor. Mayweather, kariyerini sonlandırmadan önce son maçına Andre Berto ile çıkacaktı. İddialar da bu maç için yapılan basın toplantısından hemen önce ortaya atıldı. 
Manny Pacqiao ile Floyd Mayweather'ın karşılaştığı asrın maçı için görüşmeler 2009 yılında başlamıştı. Ancak Mayweather'ın Filipinli rakibini performans arttırıcı madde kullandığıını iddia etmesi üzerine Pacqiao, Mayweather'a dava açmış ardından ikili anlaşmaya varmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...