Milli takımların en golcü futbolcuları

/ Kaynak: AA
Milli takımların en golcü futbolcuları

SPOR Haberleri  / AA

İngiltere'nin en golcü oyuncusu konumuna gelen Wayne Rooney, diğer milli takımların gol rekortmenlerini akla getirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde E Grubu'nda  ev sahibi İngiltere'nin İsviçre'yi 2-0 mağlup ettiği maçın 84. dakikasında  penaltıdan ağları sarsan Rooney, milli takım kariyerinde 107 karşılaşmada 50 gole  ulaşarak ülkesinin en skorer oyuncusu oldu.  
Bu golle Avrupa ülkelerinin milli takımlarında 50 gol barajına ulaşan  17. futbolcu konumuna gelen 29 yaşındaki futbolcu, ülkesi adına önemli bir  başarıya imza attı. 
 
Avrupa'da en golcü milliler listesinde ilk 2 sıra Macarların  
Buna rağmen milli takımlarında en çok gole imza atan diğer futbolcular dikkate alındığında, Rooney'nin rekoru alt sıralarda kalıyor. Avrupa'da listenin  ilk sırasında, Macar eski efsane futbolculardan Ferenc Puskas yer alıyor.  
Tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında gösterilen Puskas,  1945-1956 yılları arasında Macaristan Milli Takımı ile 85 maça çıkarken, 84 kez  fileleri havalandırarak Avrupa'nın en golcü milli oyuncusu rekorunu elinde  tutuyor. Puskas, Real Madrid'e transferinin ardından İspanya vatandaşlığına  geçmiş ve yeni milli takımında 4 maçta forma giymişti.  
Diğer eski Macar futbolcu Sandor Kocsis ise çıktığı 75 maçta 68 gole  imza atarak o dönemki takım arkadaşı Puskas'ın ardından Avrupa'nın en golcü 2. milli futbolcusu olarak dikkati çekiyor. "Altın Kafa" lakaplı golcü, çıktığı  milli maçlarda 7 kez "hat-trick" yapmasıyla da öne çıkıyor. 
 
Yaşayan efsane Klose  
Faal futbol hayatına Lazio formasıyla devam eden 37 yaşındaki Miroslav  Klose, Almanya Milli Takımı ile çıktığı 137 maçta attığı 71 golle günümüzün en  golcü milli oyuncusu konumunda. 
Milli takım formasıyla 4 Dünya Kupası ve 3 Avrupa Futbol  Şampiyonası'na katılan deneyimli golcü, elde ettiği başarılarla da dikkati  çekiyor.  
Dünya kupalarında 24 maçta 16 golle şampiyona tarihinin en golcü  oyuncusu unvanını elinde tutan Klose, 2 kez de turnuvanın "Altın Ayakkabı"  ödülünün sahibi oldu. Son olarak Brezilya'da geçen yıl düzenlenen Dünya  Kupası'nda forma giyen ve 2 gole imza atan milli futbolcu, takımının şampiyonluğa  ulaşmasında pay sahibi olurken, turnuvanın ardından milli takımdan emekliye  ayrıldı. 
 
Ronaldo ve Messi gerilerde kaldı  
Günümüz futbol dünyasının en önemli yıldızlarından Real Madridli gol  makinesi Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla attığı 55 golle dünya  sıralamasında 24'üncü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise 50 golle  32. sırada yer alıyor.  
Eski milli futbolcu Hakan Şükür ise 112 maçta 51 kez fileleri  havalandırarak en çok gol atan milli futbolcular arasında 28. sırada bulunuyor. 
 
Dünya rekortmeni Ali Daei  
Dünya geneline bakıldığında, milli formayla en çok gole imza atan isim  ise İranlı eski yıldız golcü Ali Daei. İran Milli Takımı'nda 149 maçta 109 gole  imza atan Daei, üstün performansıyla döneminde Avrupa takımlarının dikkatini  çekmişti.  
İranlı yıldız, Bundesliga'da 1997-2002 sezonları arasında Bayern  Münih, Hertha Berlin ve Arminia Bielefeld gibi takımların formasını giymişti. 
 
Japonya'ya madalya kazandıran Kamamoto  
Eski Japon futbolcu Kunishige Kamamoto ise milli takım formasıyla  mücadele verdiği 1964-1977 sezonları arasında 84 maçta 80 kez fileleri  havalandırdı.  
Ülkesinin en iyi futbolcusu olarak görülen Kamamoto, Meksika'da  düzenlenen 1968 Yaz Olimpiyatları'nda Japonya'nın bronz madalya kazanmasında  başrolü oynamış ve 7 golle turnuvanın gol kralı olmuştu. Kulüp kariyeri boyunca  Japonya'nın Yanmar Diesel takımında 251 maça çıkan Kamamoto, burada ise 202 gole  imza atmıştı.  
Irak Milli Takımı'nda 1976-90 yılları arasında forma giyen Hüseyin  Saeed ise 78 kez ağları sarstı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri  Federasyonu (IFFHS)  tarafından Asya'nın en iyi 25 futbolcusu arasında gösterilen  Saeed, İran Milli Takımı'nın altın çağını yaşadığı 1986 kadrosunun en önemli  oyuncuları arasına adını yazdırdı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...