Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında demeç savaşı

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında demeç savaşı

SPOR Haberleri

Trabzonsporlu Erkan Zengin'in, "Mbia'nın takıma katkısı, Nani ve Robin van Persie'den 10 kat daha fazla" açıklaması ortalığı karıştırdı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında yeni bir demeç savaşı başladı. Trabzonsporlu Erkan Zengin'in Nani ve Robin van Persie ile ilgili açıklamalarına Fenerbahçe'den yanıt gelirken, Trabzonspor Kulübü de Fenerbahçe'ye sert çıktı...

Trabzonsporlu Erkan Zengin'in, "Stephane Mbia'nın takıma katkısı, Nani ve Robin van Persie'den 10 kat daha fazla" açıklaması sonrasında iki camia arasında ciddi bir gerginlik yaşandı. Önce Fenerbahçe, Erkan Zengin'in profesyonellik dışı bir açıklama yaptığını iddia ederek sert bir cevap verdi. Buna karşılık Trabzonspor Kulübü de hem Fenerbahçe'nin transferlerini hem de Erkan'la ilgili açıklamalarını eleştirdi.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMALARI 

Sarı-lacivertliler, Erkan Zengin'in profesyonellik dışı bir açıklama yaptığını savunurken, "Profesyonel futbolcu Erkan Zengin'in basında yer alan, futbolcularımız ile kendi takım arkadaşı arasında karşılaştırma yapan açıklamaları yazılı basında yer almaktadır. İsveç Milli Takımına kadar yükselmiş bir profesyonel futbolcunun yaptığı bu tip açıklama, kendisinin, spor kariyerini geliştirirken profesyonel kariyerini aynı şekilde geliştiremediğini gözler önüne sergilemektedir.

Erkan Zengin'e tavsiyemiz profesyonel futbolcu gibi davranması, tribüne yönelik açıklama yapmadan, kendi işini yapması, kıyaslama yaparken elma ile armudu toplayıp kendini komik duruma düşürmemesidir.

Erkan Zengin'e her futbolcunun bir sportif değeri olduğunu, bu değerin takdirini ise aklı başında tüm spor izleyicilerinin yapabildiğini ve bunun sonucunda ortaya çıkan genel değerlendirmeye dünyaca itibar edildiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu nedenle belirtmek isteriz ki böyle bir açıklama yapmak için öncelikle sözlerinde bahsettiği futbolcularımız Robin van Persie ve Nani'nin seviyesine gelmesi gerekmektedir ve doğru olan da ondan sonra bu oyuncularla kendini kıyaslamasıdır. Bu hatırlatma çerçevesinde Erkan Zengin'e boş işlerle uğraşmamasını, kendisini komik duruma düşürmek için ekstra bir enerji harcamamasını ve bildiği işi en iyi şekilde yapmasını tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'DAN CEVAP GELDİ 

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Erkan Zengin'in basına yansıyan demeçlerinden Fenerbahçe yönetiminin rahatsız olduğu, bu nedenle cevap verme zorunluluğunun doğduğu belirtildi.

Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transferlerin bordo-mavili kulübü ilgilendirmediği vurgulanan açıklamada, "Bu bile oyuncumuzun ne kadar değerli olduğunun tek başına delilidir. Kaldı ki Erkan Zengin, Fenerbahçeli oyuncuları rencide edecek bir cümle kurmamış, aksine tüm futbol kamuoyunun hemfikir olduğu bir konuya takım arkadaşını onore ederek değinmiştir. Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transferler bizi ilgilendirmez fakat Nani ve Van Persie transferlerinden sonra Avrupa futbol kamuoyunda ligimiz hakkında 'Türkiye Süper Ligi organik çöp bidonu' diye haberler yapıldığı da ortadadır. Oyuncumuz bu duruma üzülüp, rahatsızlığını dile getirmiştir. Fenerbahçe Kulübü'nün Erkan Zengin'e cevap vermek yerine Avrupa kamuoyuna cevap vermesi daha doğru olacaktır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...