Galatasaray'dan transfer açıklaması!

/ Kaynak: DHA
Galatasaray'dan transfer açıklaması!

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer, özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın genç yöneticilerinden biri Fatih İşbecer... Soyadı gibi becerikli ve kulübüne kendisini adamış biri. Sabah 08:30'da Türk Telekom Arena'da bir çalışan disiplini ile kulübe geliyor ve akşam mesai bitimine kadar Galatasaray için çalışıyor.


Galatasaray, sezona özellikle transfer döneminde yaşadığı sancılar ile girdi ve Dursun Özbek yönetimine, camiadan ve taraftarlardan yoğun eleştiriler geldi. Fatih İşbecer bu dönemi, yönetim ile taraftarlar arasında bir iletişim kazası olarak niteliyor ve yaptıkları çalışmaları iyi değil, hiç anlatamadıklarını vurguluyor.


Fatih İşbecer'in yaptığı açıklamalar şöyle:


"EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ ÇOK BİLİNÇLİ, TAKIMINA SAHİP ÇIKAN, GALATASARAY MARKASINA KIYMET VEREN BİR TARAFTAR GRUBUNA SAHİP OLMAMIZ"


"Bizim en büyük avantajımız çok bilinçli, takımına sahip çıkan, Galatasaray markasına kıymet veren bir taraftar grubuna sahip olmamız. Aslında, yönetimi eleştirirken bile her zaman yapıcı olan bir kitleden bahsediyoruz. Dolayısıyla taraftar, çalışmaların detaylarını öğrendikçe zaten yapılanın Galatasaray'ın iyiliği için olduğunu görüp yönetime zaten sonuna kadar destek verecektir."


"BİZ İYİ YOLDA GİDİYORUZ, TARAFTARIMIZ BUNU PEYDERPEY GÖRECEK"


"Takım çok motive olmuş durumda, yarınki maça çıkmadan önce keyifler yerinde. Taraftarımıza bir futbol şöleni yaşatmayı umut ediyoruz. Bir şanssızlık ise ülke gündemi tatsız, bizi üzen hadiseler oldu. Bunun da tabii insanların moraline etkisi var. Kişisel hobilerine de negatif yansımalar oluyor. İnşallah bugünleri atlatacağız. Biz iyi yolda gidiyoruz, taraftarımız bunu peyderpey görecek."


"BUGÜN İTİBARİYLE METROYU AÇTILAR, YARIN TARAFTARIMIZ STADA GELİRKEN KULLANABİLİR"


"Metro işi biliyorsunuz yılan hikayesine dönmüştü. Açıldı, açılamadı, belli problemler yaşandı, Büyükşehir Belediyesi bize bu konuda destek verdi. Bugün itibariyle metroyu açtılar, yarın taraftarımız stada gelirken kullanabilir. Tekrardan maça keyifle, toplu taşımanın avantajını kullanarak gelebilecekler. Maça iyi bir katılım bekliyoruz."


"YILDIZ TRANSFERİ, ÜCRETİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLİYOR"


"Bizde son yıllarda, büyük kulüplerin transfer çalışmaları nedeniyle yıldız transfer konusunda biraz etiket olayına bakılmaya başlanmış. Podolski 2.5 milyon Euro'ya geldiği için yıldız sayılmayacak mı? Gözüktüğü kadar yıldız gözükmedi. 8-10 milyon Euro gibi bir rakama gelseydi, daha bir yıldız mı gözükecekti?"


"5 TANE FİŞEK GİBİ OYUNCU ALDIK"


"Biz bu sene aslında UEFA'nın koyduğu kriterlere uymak için, kontrollü gitmek için temkinli davrandık, ama yine de 5 transfer yaptık. Premier Lig seviyesinde oyuncular aldık, Podolski, Benayer, Kevin gibi... Carol, Rodriguez de var. 5 tane fişek gibi oyuncu aldık. Mevcut kadromuzda çok değerli oyuncular da var. Aldıklarımız da, elimizdekiler de hepsi yıldız futbolcular. Bunlar takım oyununa uygun, oynadıkları zaman da fark yaşatacak isimler."


"GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZDA ZAMAN KISITLIYDI VE ÖNÜMÜZDE ÇOK BÜYÜK BİR EŞİK VARDI, BUNU ATLATTIK"


"Mayıs'ta seçildik, 7 Haziran'da mazbatalarımızı aldık. 30 Hazıran'da evrakları UEFA'ya sunmamız gerekiyordu. Müthiş bir tempo ve müthiş bir operasyon. Borç kapamalar, futbolcu taksitlerinin ödenmesi, belli bir rayına oturtulması nedeniyle 30 Haziran'a kadar biz hiç konuşamadık. Yönetim kurulunda iş bölümü var. Sadece futbol değil, biz bir spor kulübüyüz, amatör şubeleri de hesaba katınca inanılmaz bir dönemi atlattık. 30 Haziran'a kadar önümüzde acayip bir eşik vardı, onu atlattık çok şükür. Şimdi önümüzde bir eşik daha var. Şimdi gidip UEFA ile konuşacağız bu finansal fair konusunu. İlerleyen günlerde Başkan bu konuda bilgilendirme yapacak, detaylarını açıklayacak. Bununla ilgili geceli-gündüzlü çalışmalarımız devam ediyor."


"GALATASARAY BU SENE TRANSFER DÖNEMİNİ KARLI KAPATTI"


"Kartopu gibi büyüyen zarar, UEFA'yı tatmin edecek duruma geldi mi, kara geçilecek mi?" sorusuna da İşbecer, şu yanıtı verdi: "Sihirli değneğimiz yok. Bir anda düzeltemeyiz, fakat Galatasaray bu sene transfer dönemini karlı kapattı. Uzun zamandır ilk defa hem takımını geliştirdi, hem iyi oyuncular kattı, hem de ekonomik davrandı. Transfer maliyetleri aşağı çekildi. Ayrıca personel sayısı revize edildi. Duygun Başkan zamanında başlayan düzenlemelere devam edildi. İsraf ile mücadele yapıldı."


"SNEIJDER TAM BİR GALATASARAYLI, MUTLU VE ŞU AN BİR TRANSFER SORUNU YAŞAMIYOR"


"Sneijder tam bir Galatasaraylı. Galatasaray'ı çok seviyor, biz de O'nu seviyoruz. Takıma katkısı son yıllarda tartışılmaz. Şimdi UEFA kriterleri ve bizi bekleyen eşik çok önemli ama Sneijder gibi kendisini Galatasaray'a adamış bir oyuncuyu bekletelim, sonra yaparız diye bir durum yok. 1 yıl daha sözleşmesi var, görüşülüyor, kendisi ile menajeri ile sürekli konuşuyoruz. Keyfi yerinde , bugün arkadaşlarına tesislerde kebap ısmarlamış. Transferinde problem olan oyuncu böyle davranmaz. Sneijder bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıllarda da Galatasaray'a aynı şekilde hizmet etmeye devam edecek. Bütün ekip işimize odaklandık. Belki taraftara bu detayları anlatmakta eksik kaldık. Bunu da peyderpey aşıyor olacağız."


"GİDERLERİ OPTİMİZE ETMEYE VE İSRAFI KESMEYE ODAKLANDIK"


"Giderleri optimize etmeye ve israfı kesmeye odaklandık. Gelirleri artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Birçok yerle görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız bazı anlaşmalar da yapıldı. Herhalde iletişim kazasına kurban gittik. Hedefiniz Avrupa'da başarılı olmak olduğu için, Galatasaray'ın dümeni her zaman batıya kırılı."


"HAZİRAN'DAN BUGÜNE KADAR 225 BİN ADET FORMA SATTIK"


"Galatasaray bu sene inanılmaz kombine sattı. Haziran'dan bugüne kadar 225 bin adet forma sattık. GS Store tarihindeki ciddi bir rekor. Taraftar aslında neyin ne olduğunu görüyor ve takımına destek oluyor."


"GALATASARAY SAHAYA ÇIKIYORSA SON DÜDÜĞE KADAR GALİBİYETİN DE, KUPANIN DA, ŞAMPİYONLUĞUN DA EN BÜYÜK ADAYIDIR"


"Galatasaray bir kere oynadığı zaman her kupanın favorisidir. Şampiyonluğun da en büyük favorisidir. Futbol kamuoyu tabii beklemiyor, arzu da etmiyor belki ama Galatasaraylı olarak biz her zaman biliyoruz ki, Galatasaray sahaya çıkıyorsa son düdüğe kadar galibiyetin de, kupanın da, şampiyonluğun da en büyük adayıdır. Dolayısıyla bizim için sürpriz olmadı, ama futbol kamuoyu için sürpriz oldu. Böyle görüşler devam ederse daha çok sürpriz yaşatacağız kendilerine. Yani böyle başarılarla devam edeceğiz. Sportif başarı elbette mühim. 4. yıldızımızı taktık, 3 tane kupa aldık, aslında herkes çok mutlu, biz de çok mutluyuz. İyi bir başlangıç oldu bu, yönetim için aynı şekilde. Başarılarla devam edeceğiz."


"SİZİN 30 MİLYON TARAFTARINIZ VAR, HEPSİNİ BİRDEN HER AN MUTLU ETMENİZ MÜMKÜN DEĞİL"


"Sizin 30 milyon taraftarınız var, hepsini birden her an mutlu etmeniz mümkün değil. Hele ki biz bu operasyona konsantre olduğumuz dönemde biraz da medyaya belli şeyleri açıklamadığımız için, 'İş bitsin imza atılsın, ondan sonra açıklayalım' düşüncesinde hareket ediyoruz. Sürekli allayıp pullayıp oldurmamaktansa, olduktan sonra açıklamak daha cazip geliyor. Bu 2-3 ay çok çok yoğundu. Bunları anlatmayınca da taraftarın belli bir kesimi, son dönemde sosyal medya çok aktif, oraya bir şey söylüyorlar. Aslı astarı olmayan bir şey... O bir anda alıyor köpürüyor, ondan sonra bir bakıyorsunuz ki sizin hiç bilginiz olmayan bir kriz var kucağınızda. Daha sonra bununla ilgili bir düzenleme ve açıklama yapmanız gerekiyor. Anladığım kadarıyla biz oralarda yavaş kaldık. Bundan sonra zaten son dönemlerde de fark ediyorsunuzdur, kulüp bu konularda daha aktif davranacak."


"GROSSKREUTZ KONUSUNDA BAŞVURUMUZU YAPTIK, KESİN BİR ŞEY SÖYLEMEMEK LAZIM"


"FIFA'nın en büyük misyonu, oyuncuların mağduriyet yaşamamasıdır. Geçmişte biliyorsunuz oyuncuların maaşı geç yatırıldı diye gidiyor, FIFA bunları koruyor. Şimdi burada Borussia Dortmund mutlu, Galatasaray mutlu, oyuncu mutlu. Bu transfer gerçekleşmiş, fakat şimdi üçümüz de mutsuzuz. Çünkü oyuncu şu an oynayamıyor. FIFA'nın burada geçmiş teamüllerine bakarsak, burada oyuncunun menfaatlerine göre karar vermesi lazım. Burada oyuncunun menfaati, bir lisans çıkmasıdır. Biz başvurumuzu yaptık. Yine sonuç olarak Avrupa olduğu için onlar bizim gibi duygusal bir millet olmadığı için daha katı oldukları için kitaba göre karar vereceklerdir. O yüzden kesin bir şey söylememek lazım, ama burada futbolcunun ve kulübün mağdur olmaması için. Olumlu bir yanıt çıkma ihtimali var mı derseniz, bence var ama kesin olur mu derseniz, hiçbir şey kesin değil."


"MELO, BURASI İLE OLAN GÖNÜL BAĞINI KAYBETMİŞ"


"Biliyorsunuz aslında ben GS TV'de Melo ile bir röportaj yaptım. Şöyle bir durum var, Melo bu sezonun başında okulunun kaydını bile yaptırmamış çocuklarının, yani bunlar bayağı göç etmeye niyetlenmişler. Fakat tabii ki burada Galatasaray'dan bedava gitmek, karşı tarafta futbolcunun elini kuvvetlendiren bir şey olduğu için Melo biraz bize bunu oynadı. Fakat bir yıl daha sözleşmesi olduğu için biz belli konularda müzakere ettik ve sözleşmesini uzattık. Melo baktı ki hakikaten bedava gidemeyecek, bu sefer 'Ben gitmek istiyorum, gitmek istiyorum' diye talepte bulunmaya başladı. Elimizde sözleşmesi var, iyi de bir sözleşme, performansa dayalı. O gün GS TV'de de söylemiştim. Daha sonra önce bedava olan bir oyuncuya teklif gelmeye başladı, transferin bitmesine 5-6 gün kala 500 bin Euro teklif geldi. 2-3 gün kala 1 milyon Euro geldi. Aynı gün sabah başka bir rakam geldi, öğlen başka bir rakam geldi, en sonunda 3.7 milyon Euro + 1 milyon bonus teklifi geldi. Şimdi oyuncu oynamak istemiyor. Bunu biz biliyoruz, ailesini de burada kalmaya göre hazırlamamış. Şimdi siz oynamak istemeyen bir oyuncudan ne kadar verim alabilirsiniz? Tamam Melo'yu bir taraftar olarak ben de seviyorum, sahadaki o hırçınlığı bize keyif veriyor, bütün taraftara keyif veriyor ama belli ki burası ile olan gönül bağını kaybetmiş. İyi de bir rakam geldi, biz de bunun üzerine hem finansal gerçekleri göz önüne alıp, hem de oyuncunun isteksizliğini alıp, rakam da iyi gelince, 32. yaşını bitmek üzere olan bir futbolcu için böyle yapılmasının kulübün menfaatine olduğunu düşündük. Nitekim de transferi tamamlandı. Inter'le ilgili paylaşımlar yaptı, ben buraya gelmek istiyordum diye röportaj vermiş. Demek ki biz doğru bir şey yapmışız. Bu açıklamaları görünce de kararımızın ne kadar doğru olduğunu biz de kendi kendimize tescillemiş olduk."


"BRUMA VE TELLES 16 MİLYON EUROLUK BİR PERFORMANS SERGİLERLERSE, GELSİNLER BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR"


"Bruma ve Telles, tabii ki Galatasaray'a dönem dönem emek vermiş insanlar. Galatasaray eğer buradaki oyunculardan, oradaki opsiyonlarından daha fazla değer sağlayacağını, daha fazla kıymet elde edeceğini düşünürse bunlar tutar. Ama oradaki ortamda biz bunlardan daha iyi oyuncuları kulübümüze katabiliyorsak, o zaman biz o opsiyonu değerlendiririz. O an için iyi sözleşmeler yapıldı. Birinden 7.5, birinden 8,5 milyon Euro opsiyonumuz var. Toplamda 16 milyon Euro ediyor. Bu çok ciddi bir rakam. 16 milyon Euroluk bir performans sergilerlerse, gelsinler başımızın üstünde yerleri var. Ama olmazsa gitmelerinde tabii ki fayda olur. 16 milyon Euroluk bir para girişi kulübü kesinlikle rahatlatacaktır, ama bizim UEFA kriterlerimize takıldığımız ve üzerinde çalıştığımız rakamlar, Galatasaray'ın sorunlarını çözmekten biraz uzak. Yani daha yüksek rakamlar söz konusu."

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...