Molde faciası

Molde faciası

SPOR Haberleri

160 milyon avro kadro değeri olan F.Bahçe, 40 yaşındaki futbolcunun oynadığı, 16 milyonluk Norveç ekibinden 3 gol yedi

M.EMİN ULUÇ

Yıllardır uzak bırakıldığı Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatını kaçıran Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde duyuracaktı sesini. Dünya yıldızı transferlerle dikkatleri üzerine çeken sarı-lacivertliler hedefi final olarak belirlemişti. Tamam Celtic ve Ajax köklü tarihleriyle dişli görünseler de Molde hele de Kadıköy'de kesinlikle kolay lokmaydı! Ama haşmetli olması beklenen açılış, bir hayal kırıklığına sahne oldu. Fenerbahçe'nin ilk 15 dakikalık coşkusunu kalabalık savunmayla karşılayan Norveç temsilcisi, sonrasında fiziksel gücünü ön plana çıkararak sarı-lacivertlilere resmen kafa tuttu. Aslında bu çok da zor olmadı! Zira Avrupa maçlarında 28 golü bulunan Van Persie, tarihinde 31 Avrupa golü olan Molde karşısında takımını 10 kişi bırakan bir performans sergiliyordu! Hollandalı yıldızın ismi Norveç'in soğuk insanlarında en ufak bir nabız yükselmesine dahi neden olmamıştı.
Pereira'nın ölüm oyunu 
İki takım da birer kafa vuruşu ve birer uzaktan şutla kaleyi yoklarken, 36'da ceza alanında hakemi inandıran bir artistlikle kendini yere atan Hestad kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi: 1-0. Uydurma penaltıyla gelen gole en sert reaksiyon Fenerbahçe'nin Portekizlilerinden geldi. 42'de Meireles'in derinlemesine pasıyla alevlenen Latin ateşi Nani'nin şık dokunuşuyla parladı: 1-1. Fenerbahçe soyunma odasına umutlu gitmişti ama sahaya dönen kadro aynı olunca işin rengi değişti. Cesaretini toplayan Molde 53'te hızlı geldi. Hoiland sağdan kesti, Elyounoussi uçarak kafayı vurdu: 2-1. Golden sonra Pereira adeta intihar etti! Fernandao'yu oyuna sürmek için Mehmet Topal'ı çıkardı ve orta sahayı rakibe teslim etti. Bedeli acı oldu. 64'te Hoiland'ın şutu sol direkte patlarken, 65'te Linnes'in sağ çaprazdan vuruşu aynı direk dibinden ağlara gitti: 3-1. Son bölümde Elyounoussi atıldı, Molde on kişi kaldı. Fenerbahçe, 3 puan beklediği maçta 3'lük olurken, daha fazla fark yemediğine şükretti!
Molde faciası

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...