Pereira'nın suyu ısındı

Pereira'nın suyu ısındı

SPOR Haberleri

Sezon başından beri beklentilerin altında kalan Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Molde'ye yenilmesi Vitor Pereira'ya yönelik eleştirileri artırdı.

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe tarihinin en pahalı ve en kapsamlı kadrosu emrine sunuldu ama o henüz bunun karşılığını veremedi. Kariyerini Porto ve Olimpiakos'la kaldırdığı kupalarla parlatan Vitor Pereira'nın  sarı-lacivertli takımla 8 özel, 9 resmi 17 maçta hala beklenen takımı ortaya çıkaramaması tepki çekerken, Kadıköy'deki Molde şoku sabır taşını çatlattı. Şampiyonlar Ligi'ne eleme turunda havlu atması tolere edilen Pereira'nın beklenmeyen oyuncu tercihleri, yaptığı değişiklikler bir yana futbolcuların fizik olarak yetersiz, psikolojik olarak isteksiz olması en çok tepki çeken konu! Tecrübeli çalıştırıcının hâlâ eleştiri kabul etmeyip, bahane üretmesi, açıkça olmasa bile üstü kapalı bir şekilde suçu oyunculara atması ise bir başka sorun.
Üç kritik sınav belirleyecek
Molde karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Van Persie'ye 70 dakika tahammül eden, hücum gücünü arttırmak için Fernandao'yu oyuna alırken, Mehmet Topal'ı çıkarıp orta sahanın çökmesine neden olan, kimsenin anlam veremediği bir şekilde genç Uygar'ı oyuna sokan Pereira'nın hamleleri herkesin tepkisini çekti. Maç sonu, “Sorumluluk önce bana, sonra futbolculara ait” derken, “Benim sahanın her yerine ulaşmam mümkün değil” sözleriyle oyuncularına göndermede bulunması da şaşırtıcı bulundu. Yönetim, Portekizliden detaylı bir rapor isterken eleştiriler dedikodu kazanının da kaynamasına neden oldu. Bursa, Beşiktaş ve Celtic maçlarının Pereira'nın geleceğini belirleyeceği. Bu karşılaşmalarda da beklenen patlama olmazsa Portekizlinin gönderileceği iddia edildi.
Tarihe geçebilir

Suyu ısınmaya başlayan Vitor Pereira'nın kovulması halinde Fenerbahçe'de uzun bir aradan sonra bir ilk yaşanacak. Aziz Yıldırım, 2002-03'ten beri durum ne olursa olsun teknik direktör değişikliğine gitmemişti. Ancak bu kadar yüksek bir maliyetle kurulan takımda mecburi bir değişim sürpriz olmayacak.

Taraftar isyanda

Vitor Pereira'nın Fenerbahçe'si taraftarların da tepkisini çekmeye başladı. Molde maçına kadar kötü futbola rağmen takıma destek veren sarı-lacivertliler isyan bayrağını açarken, faturayı Portekizliye kesti. Antu.com'un başarı anketinde Pereira' yüzde 11'e, düşerken futbolcular da yüzde 14'e geriledi.

Güçleri yetmiyor
Fenerbahçe'nin kötü futboluna sebep olarak oyuncuların fiziksel yetersizliği gösteriliyor. İdman teknikleri eleştirilen Pereira'nın güç yüklemesi yaptırmaması sakatlıkları beraberinde getirirken, takımın tempoyu yükseltememesinin de zayıflıktan kaynaklandığı belirtiliyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...