Yaralı aslan, Avni Aker'de Tranbzon'u mağlup etti

Yaralı aslan, Avni Aker'de Tranbzon'u mağlup etti

SPOR Haberleri

Çalkantılı günler yaşayan Hamza Hoca ve talebeleri derin bir “oh” çekti. Maçın kaza golü 82'de Mbia'nın ters vuruşuyla geldi

ÖMER ÇETİN ENGİN
Avrupa yaralısı G.Saray ligde moral arıyordu ama rakip de Trabzon'du. Yani hiç kolay değildi. Üstelik Avni Aker'de puan sondajına çıkmıştı Aslan. Maça ikinci bölgede presli, savunmasını orta çizgiye yakın kurarak başladı sarı-kırmızılı ekip. Şota'nın takımı ise daha çok Marin ve Erkan'la kanat organizasyonları denedi. Maçın ilk yarıda en çok öne çıkan isimleri ilginçtir ki iki sağ bek Denayer-Cavanda'ydı. Bu da Sneijder ve Erkan Zengin ikilisinin efektif yönünün dumura uğraması demekti. İlk 20 dakikada oyun kurmakta zorlanan Trabzon Marin patentli birkaç pozisyonda tribünlerini heyecanlandırdı. 2'de Muslera'yı kafayla avlamaya çalışan Alman futbolcu 32'de bir kere daha kafasını çalıştırdı ama Muslera ikisinde de gole izin vermedi. İlk yarıda notlarımız arasında Hakan Balta'nın bir tehlikeli şutu ve bir de Marin'in asistinde N'Doye'un kaçırdığı gol kayıtlı.
Direkler dövüldü
İkinci yarıyla birlikte orta sahalar çabuk geçilmeye başlandı. Ne de olsa Aslan yorgundu. Trabzon rakip on sekiz civarına kamp kurdu adeta. Marin'in nefis asistinde Erkan zor olanı yaptı, üst direğe nişanladı topu. Ardından Marin şutladı, bir defa daha üst direkten döndü meşin yuvarlak. Erkan'ın ortasında Denayer on sekiz içinde topa elle öyle ustaca mani oldu ki Çakır hoca kararsız kaldı, penaltıyı atladı. Sinan Gümüş yerine girdiği Poldi'nin 60 dakika boyunca yapamadığını yaptı; on sekiz dışından sağ direği dövdü. 82. dakikadaki Bilal'in serbest vuruşunda Onur topu yumruklamak istedi, hatasında Mbia'ya çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1. Cimbom moralindeki dev bir yıpranmışlık sonrası Avni Aker'de kelimenin tam anlamıyla altın buldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...