Fenerbahçe'yi Nani ve Persie sırtladı

Fenerbahçe'yi Nani ve Persie sırtladı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı Molde faciasının yarasını Bursaspor galibiyeti ile sardı, liderliğini devam ettirdi...

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe'nin Molde şoku sonrası göstereceği reaksiyonu merak edercesine Saracoğlu'nu dolduran sarı-lacivertli taraftarlar keyifli bir futbol gecesi yaşadı. Bu sezona berbat bir başlangıç yapsa da, son 5 sezondur Fenerbahçe'ye karşı galibiyet alamasa da, en önemli silahlarını rakibine kaptırmış olsa da Bursa her zaman için tehlikeli bir rakipti. Sarı-lacivertliler sahaya Molde rotasyonuna uğramış bir kadroyla çıktı. Pereira'nın neşteri işe yaramış, Fenerbahçe ilk dakikadan itibaren oyunu domine eden bir performans sergilemeye başlamıştı. Savunma ve orta sahasını adeta iç içe oynatan sarı-lacivertliler Bursa'ya top yapma imkanı bırakmıyor, Fernandao savunmayı oyalarken, genç yıldız Markovic slalomlarla futbol resitali sunuyor, Portekiz işi ataklarda Nani uzak direğe ortalıyor, Meireles gelişine vuruyordu. Kanarya bu sezon belki de ilk kez bu kadar organize bir oyun çıkarıyordu. Timsah ise savunma yapmaktan hücumu düşünemez haldeydi.
Marko'nun resitali 
Tribünler mest olmuştu ki, 20'de Markovic sağ kanattan çalımlarla süzülerek ceza yayına kadar getirdiği topu Nani'nin önüne yuvarladı, Portekizli'ye plaselemek kaldı: 1-0. Taraftar coşmuştu, hele 25'te Nani'nin soldan ortasına Meireles'in gelişine vuruşunu Mert ayaklarıyla kornere yollamasa Kadıköy'ün yıkılması işten bile değildi. 28'de Ozan müsait pozisyonda topu ikilemese, Fener'in 2'yi bulması mümkündü. Olmadı, devre 1-0'la tamamlandı. İkinci yarıda Markovic şov devam ediyordu ki, 63'te Necid'in golü Kadıköy'de şok etkisi yaptı: 1-1. Ancak 79'da Markovic'in yerine oyuna dahil olan Robin Van Persie, Hasan Ali'nin şık pasında klasını konuşturup tribünlerin tansiyonunu düşürdü: 2-1. Fenerbahçe, Bursa'ya karşı bariz üstünlüğünü 3 puanla sürdürürken liderlik koltuğunu bırakmaya niyeti olmadığını da gösterdi. Ve önemli bir not: Lazar Markovic 11'de çıktığı ilk maçında bu takımın vazgeçilmezi olacağını ispatladı.
Fenerbahçe'yi Nani ve Persie sırtladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...