Beşiktaş'ın keyfi kaçtı

Beşiktaş'ın keyfi kaçtı

SPOR Haberleri

Son 2 deplasman maçında fırtına gibi esen Beşiktaş, Ankara'da durdu. Tosic kendi kalesini vurdu; 1 puanı Gökhan Töre kurtardı

Haftanın kapanışını Ankara'da yapan Beşiktaş beklediğini bulamadı: 1-1. Mücadelenin ilk dakikalarında oyunu tamamen Gençlerbirliği yarı alanına yıkan Beşiktaş, ilk 45 dakikada ev sahibi ekibe herhangi bir darbe vuramadı. Kapanan ve kontrollü oynayan rakibinin kilidini açmak için Gökhan Töre, Olcay ve Quaresma gibi ayaklara güvenen siyah-beyazlılar karşısında çekinmeden oynayan Gençlerbirliği, ilk tehlikesini 20. dakikada yakaladı. İrfan'ın ceza sahası sol çaprazında bekletmeden çektiği şut az farkla direğin dibinden dışarı gitti. Beşiktaş savunmasını az adamla yakalayarak etkili olan kırmızı-siyahlılar, 22'de golün sinyalini verdi. Stancu'nun uzaktan çektiği şutu direk dibinde Tolga kurtarırken, Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Dusko Tosic, kendi kalesine attığı golle eski takımını 1-0 öne geçirdi. Ahmet Oğuz'un sağdan yaptığı ortaya El Kabir ile yükselen Tosic, topu uzak kale direğine gönderince Gençlerbirliği aradığını bulmuş oldu. Gökhan, Quaresma, Olcay üçlüsünün yerini sürekli değiştirerek pozisyon arayan siyah-beyazlılar, Mario Gomez'i topla buluşturamayınca devreye 1-0 mağlup girdi. 
Hopf pantere döndü
İlk yarıda yaşanan aksaklıklara hemen çözüm üreten Şenol Güneş, Quaresma ve Olcay'ı kenara alırken, Necip ve Cenk'i oyuna sokarak ikinci 45 dakikaya başladı. Siyah-beyazlıların bu hamlesi kısa sürede etkisini gösterirken, Cenk Tosun 48'de ve 52'de iki net fırsattan yararlanamadı. Beşiktaş 62. dakikada Sosa'nın frikiğiyle gole yaklaşsa da top az farkla dışarı çıktı. Siyah-beyazlıların beraberlik sayısı 67'de geldi. İkinci yarıda oyunu ağırlıklı olarak Gençlerbirliği yarı alanında oynayan siyah-beyazlılarda Cenk Tosun'un sağdan yaptığı ortaya Gökhan Töre altıpas üzerinde kafayla vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Baskısını arttıran Beşiktaş üst üste pozisyonlar yakalamasına rağmen Hopf'u aşamadı. Tecrübeli kaleci Mario Gomez ve Atiba'nın kafa vuruşlarında kalesinde devleşirken Cenk'in üst üste iki pozisyonunu da ayaklarıyla engelleyerek Beşiktaş'ın galibiyet golüne izin vermeyince mücadele 1-1 sona erdi.
İlhan bey hakemi görmüş mü?
Şenol Güneş dün penaltı vermediği için hakem Aydınus'a isyan eden İlhan Cavcav'a, "Pozisyonu görmedim, bir şey söyleyemem. İlhan bey hakemi de görmüş mü sahada? İyi, uzağı görüyor demek ki güzel, tebrik ederim" karşılığında bulunması sosyal medyada gecenin konusu oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...