Süper Mario Beşiktaş'a böyle geldi

Süper Mario Beşiktaş'a böyle geldi

SPOR Haberleri

Samuel Eto'o ve Robin Van Persie... İşte Mario Gomez'in Beşiktaş'a transferinin hiç bilinmeyen ilginç detayları.

Beşiktaş'ın sezon başında İtalyan Fiorentina takımından kadrosuna kattığı Mario Gomez'in transferiyle ilgili bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı. Alman futbolcunun siyah-beyazlılara gelmesinde pay sahibi isimlerden bir tanesi olan menajer George Gardi, bu süreçle ilgili Çizme basınına açıklamalarda bulundu.




Gardi, "Milano'daki Melia Hotel'deydik. Eto'o'nun Antalyaspor'a transferiyle ilgili görüşmeler yapmaktaydık. Beşiktaş beni aradı ve bir forvetle ilgili bir fikrim olup olmadığını sordular. O sırada Londra'daydılar ve Van Persie için görüşmeler yapıyorlardı. Ancak transferin gerçekleşeceğinin kesinliği yoktu. Bu yüzden başka bir oyuncunun arayışı içindeydiler. Ben de Mario Gomez'i tavsiye ettim" dedi.


 George Gardi şöyle devam etti:


Van Persie olmayınca...
"Bana verdikleri cevap, bu transferin imkansız olduğu, oyuncunun 10 milyon euro bedeli olduğunu ve kendilerinin bonservissiz bir isim baktıklarını söylediler. Ben de bunun üzerine her şeyi açıkladım ve Gomez'i kulübünden bedelsiz almak için büyük bir şansımız olduğunu dile getirdim. Van Persie ile anlaşmaya varamazlarsa İtalya'ya bu transferi bitirmeye geleceklerini söylediler. Van Persie'yi atladıktan sonra ertesi gün Milano'daydılar. Gomez'in menajerinin de hazır bulunduğu ilk görüşmeyi gerçekleştirdiler.


Gomez ikna olmadı
Ardından Almanya'ya gittik. O sırada Monaco'da olan Gomez'in menajerinden, oyuncunun Beşiktaş için ikna olmadığı çünkü siyah-beyazlıların gelişmekte olan bir kulüp olduğu ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor olmasının Gomez'in tam olarak ikna olmamasını beraberinde getirdiğini söyledi. Ancak kulübün ileriye yönelik projeleri ve gelişmesi sonrasında Gomez'in ikna olmasını sağladı ve teklifi kabul etti.


Kulüp isteğin önünde duramadı
Bu durumda Fiorentina ile olan kontrat konusu çok önemliydi. Floransa'ya gittik ve kulüp yöneticileriyle konuştuk ve ilk başta 4-5 milyon gibi talepleri olmasına karşın bu operasyonun mümkün olduğunu gördük. Ancak oyuncunun yeni bir maceraya atılma isteği burada önemli oldu. Bunun karşısında duramazlardı. Vinicio Fioranelli'nin müthiş çalışması anlaşmayı sağladı. Gomez bile transferden izin bir süre öncesine kadar Türkiye'ye gideceğini beklemiyordu. İlk başta üç yıl sonra iki yıl ve ardından kiralık artı satın alma opsiyonlarına gelindi.


Beşiktaş'ta kafası karıştı
Gomez için iyi bir tercih oldu. Çünkü son yıllarda Fiorintina'da yaşadığı baskıyı yaşamak istemiyordu. Şimdi kulübünde oynamak ve böylece milli takımda yer bulmak istiyor. Eğer her şey yolunda giderse bir kaç yıl sonra kariyerini Almanya'da bitirmek istiyor. Beşiktaş'taki ilk iki maçta forma giymemesi kafasında soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Gerçekten hocanın kendisini isteyip istemediğini sorguladı. Ancak sabırlı olması gerekiyordu. Üçüncü maçında oynadı ve iki gol attı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...