Beşiktaş derbi kaderini değiştirecek mi ?

/ Kaynak: DHA
Beşiktaş derbi kaderini değiştirecek mi ?

SPOR Haberleri  / DHA

Beşiktaş hafta sonunda karşılaşacağı Fenerbahçe maçını kazanarak son 2 yılda yaşadığı derbi kazanamama sorununu aşmak istiyor.

Başkentte kaybedilen 2 puan ile moral bozukluğu yaşayan siyah beyazlılar için, Fenerbahçe maçının anlamı oldukça fazla.
 
Süper Lig'de son iki sezondur derbi kazanamayan Beşiktaş, Pazar akşamı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda galip gelerek derbi hasretini sonlandırmak istiyor. Siyah Beyazlılar Slaven Bilic'in takımın başında olduğu 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında oynadığı 8 derbi maçında 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik almıştı. Bu süre içinde Galatasaray'a 4 maçta da mağlup olan Beşiktaş Fenerbahçe'ye karşı ise 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
 
Derbi maçlardaki son galibiyetini 3 Mart 2013'te Olcay Şahan'ın attığı son saniye golü ile Fenerbahçe'ye karşı kazanan Kara Kartallar o tarihten bu yana derbi kazanamadı. Beşiktaş açısından kötü anlamdaki bir diğer derbi istatistiği ise geçtiğimiz sezon oynanan dört derbi maçında gol dahi atamamış olması.
Bu durumu tersine çevirmek ve artık derbi kazanamak isteyen siyah beyazlılar bu sebeple Fenerbahçe maçına oldukça hırslı hazırlanıyor.
 
İşte Beşiktaş'ın son iki sezonda oynadığı derbiler:
 
2013-2014
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 3 (Hükmen) 
Fenerbahçe-Beşiktaş 3 - 3
Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0
Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 1
 
2014-2015
Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 2 
Beşiktaş-Galatasaray  0 - 2 
Fenerbahçe-Beşiktaş  1 - 0
Galatasaray-Beşiktaş  2-0
 

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...