HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Melis: Barajı mutlaka geçeceğim

Kaynak:
Melis: Barajı mutlaka geçeceğim

SPOR Haberleri  / 

Güney Afrika asıllı uzun atlama sporcusu, “Bu sezon 6,68 metre atladım. Baraj 6,70. Tekniğimi geliştirdim” dedi

Güney Afrika asıllı milli atlet Karin Melis Mey, cezalı olduğu 2 yıl boyunca Türkiye'den uzakta geçirdiği dönemin kendisini çok zorladığını söyledi. Doping cezasının ardından şubat ayında pistlere dönen uzun atlama sporcusu, “Pistlerden ve yarışlardan uzakta konsantre olmak zor. Biz bu süreyi Güney Afrika Pretoria'da geçirdik. Çalışmaya hiç ara vermedik. Pistlerden kopmayı hiç düşünmedim ama açıkçası Türkiye'de nasıl karşılanacağımı bilmiyordum. Ama buraya döndüğümde herkes bana kucak açtı. O aynı yarış ruhuna dönmek gerçekten zor, çünkü artık bir suçlu gibi gözüküyorsun. Burada, sanki aileme, evime dönmüşüm gibi karşılandım. Yeniden burada olmak çok güzel” şeklinde konuştu.  İyi bir sezon geçirdiğini aktaran Fenerbahçeli atlet, bu sezon en iyi 6,68 metre atladığını, olimpiyat barajının ise 6,70 metre olduğunu belirterek, “Gelecek yıl hem Dünya Salon Şampiyonası hem de 2016 Rio Olimpiyatları var. Baraj geçmek için önümde daha fırsatlar var. Teknik anlamda bazı şeyleri değiştirdik. Tekniğimin çok geliştiğini söyleyebilirim. Yarıştıkça açılacağım. Gelecek yılın çok daha iyi geçeceğine inanıyorum” dedi.
Sonuçlar pozitif miydi?
Karin Melis Mey'in antrenörlüğünü yapan eşi Charley Stohmenger ise dünyada dopingle ilgili adil bir uygulama olmadığını savunarak, “Problem doping değil, bakış açısı. Sonuçlar gerçekten pozitif mi, asla bilemiyorsunuz. Tüm sporcuların sonuçları açıklanmıyor, şeffaf bir uygulama yok. Herkesi kontrol etmek için para yetmiyor diyorlar ama test koşulları eşit ve adil olmalı” diye konuştu.


SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...