Derbide kalecilere büyük iş düşecek

/ Kaynak: AA
Derbide kalecilere büyük iş düşecek

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbide kalede görev almaları beklenen Volkan Demirel ile Tolga Zengin'e büyük iş düşecek.

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel'in ligde 43. derbi maçında kalede olması beklenirken, Tolga Zengin ise 8. kez Beşiktaş formasıyla görev alacak.
Volkan Demirel, derbi maçlardaki tecrübesiyle dikkati çekerken, Tolga Zengin ise 2 derbi maçını sakatlığı nedeniyle tamamlayamamanın sıkıntısını yaşadı.
İki kaleciden Volkan Demirel, sezon başı itibarıyla daha formda bir görüntü ortaya koydu. Volkan, sarı-lacivertli takımın bu sezon şu ana dek yaptığı 5 lig maçında 3 gol yedi. Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga ise 5 Süper Lig karşılaşmasında kalesinde 5 gol gördü.
- Volkan Demirel'in derbi tecrübesi
Fenerbahçe'de kalede olması beklenen Volkan Demirel, derbi atmosferini en iyi bilen isimler arasında yer alıyor.
Sarı-lacivertli takımda uzun süredir görev yapan tecrübeli file bekçisi, şu ana dek 42 derbi maçında kalede görev aldı. Fenerbahçe, Volkan Demirel'in görev yaptığı bu maçlarda rakiplerine 25 kez üstünlük sağlarken, 9 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertli oyuncu, bu mücadelelerin 8'inde ise rakiplerin galibiyet sevincini izlemek zorunda kaldı.
Volkan Demirel, 42 derbi maçında kalesinde 41 gol gördü. Tecrübeli kalecinin görev yaptığı maçlarda Fenerbahçe, Beşiktaş'a büyük üstünlük kurdu. Bu karşılaşmalardan sadece 3'ünden yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertli ekip, 13 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Volkan, takımının Beşiktaş karşısındaki üstünlüğüne rağmen siyah-beyazlı ekip karşısında daha fazla gol yedi. Beşiktaş, Volkan'ın koruduğu kaleye 23 gol attı.
- Tolga Zengin'in derbi galibiyeti yok
Beşiktaş formasıyla 3. sezonunu yaşayan Tolga Zengin ise derbi maçlarında henüz istediği başarıları yakalayamadı.
Geride kalan 2 sezonda siyah-beyazlı formayla 7 kez derbi maçında sahada yer alan Tolga, şu ana dek galibiyet sevinci yaşayamadı. Beşiktaş, tecrübeli kalecisinin görev yaptığı bu karşılaşmalardan 5'ini yitirirken, 2 maçtan beraberlikle ayrıldı.
Tolga, görev aldığı 7 derbi mücadelesinde kalesinde 12 gol gördü.
- 2 kez sakatlığı nedeniyle derbileri tamamlayamadı
Tolga Zengin, derbilerde iki kez sakatlık sıkıntısı yaşadı.
2013-2014'te Galatasaray ile oynanan maçta sakatlık sorunu yaşayan Tolga, mücadelenin ikinci yarısında yerini şu anda Galatasaray kadrosunda bulunan Cenk Gönen'e bıraktı.
Siyah-beyazlı oyuncu, geçen sezon aynı problemi bu sefer Fenerbahçe ile oynanan mücadelede yaşadı. Kadıköy'de oynanan maçın ilk yarısında sakatlanan Tolga'nın yerine ikinci yarıda Günay Güvenç görev yaptı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...