Sezonun ilk derbisi Olimpiyat'ta

Sezonun ilk derbisi Olimpiyat'ta

SPOR Haberleri

Lider Fenerbahçe ile takipçisi Beşiktaş, Kurban Bayramı'nın son gününde karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelen derbi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Hakem Halis Özkahya'nın yöneteceği derbide yardımcı hakemler olarak Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken, dördüncü hakem olarak Özgür Yankaya, ilave yardımcı hakemler olarak da Ali Palabıyık ve Süleyman Abay görev yapacak. 
Sezonun ilk derbisi Olimpiyat'ta

Koltuk kavgası
Süper Lig'de 6. haftaya Fenerbahçe, 13 puanla lider girerken, Beşiktaş ise 10 puan ve gol averajıyla ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenip hem koltuğu devralmak hem de uzun süren derbi galibiyeti hasretini dindirmek istiyor. Fenerbahçe ise deplasman maçından galibiyetle dönerek rakipleriyle arayı açmak niyetinde. Beşiktaş'ta Veli ve Tolgay, F.Bahçe'de de Josef de Souza sakatlığı sebebiyle oynayamayacak.
ŞENOL GÜNEŞ DERBİ ZAFERİNE HASRET KALAN OYUNCULARINA BÖYLE SESLENDİ:
GÜCÜNÜ KEŞFET
Beşiktaş'ta gözler derbide alınacak galibiyete çevrildi. Oynadığı son 8 derbide galibiyete hasret kalan siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş, maç toplantısında oyuncularından sakin kalmalarını istedi. Derbide sinirlerini kontrol edebilen tarafın galibiyete uzanacağını ifade eden Güneş, “Kendi potansiyelinizin farkına varın. Bu maçta alınacak galibiyet bizi yarışta yukarıya taşır. Kimse hakemle diyaloğa girip gereksiz kart görmesin. Sinirlerinize hakim olun ve hızlı hücumlarla rakibin dengesini bozun” diye uyarılarda bulundu. Beşiktaş'ın önceki yıllarda kaybettiği derbilerin sebebinin tecrübesizlik olduğunu da belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Karşımızda yeni oluşturulan bir takım var. Saha ve seyirci avantajı da bizde. Bu derbiyi kazanmak için her türlü şart yanımızda. Kazanırsak puanları da eşitleriz, Fenerbahçe'ye de sezonun ilk mağlubiyetini yaşatırız” diye oyuncularını motive etti. 
Kanatlardan vuracak
Şenol Güneş derbide sahaya süreceği 11 kişilik kadroyu da netleştirdi. Oğuzhan'dan gelen sevindirici haber sonrası orta sahada yaşanan sıkıntıyı atlatan Güneş, kalede Tolga Zengin'i oynatmaya devam edecek. Savunma dörtlüsünde Beck, Rhodolfo, Ersan ve Tosic'in hemen önüne Güneş, orta sahanın merkezinde Atiba, Oğuzhan ve Sosa'yı, kenarlarda ise Gökhan Töre ile Olcay Şahan'ı oynatacak. Forvette Gomez'i görevlendirecek olan Güneş, son taktik antrenmanda Güneş uzaktan şutlar ve kanat organizasyonları konusu üzerinde durdu. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe'nin savunma zaaflarını kenardan ortalarla ve hızlı hücumlarla değerlendirmeye çalışacak.
VİTOR PEREİRA'NIN HESAPLARINA GÖRE DERBİDE GALİBİYET GARANTİ
KAFADA BİTİRDİ

Bursa maçı biter bitmez derbi mesaisine başlayan Pereira dev karşılaşmayı “6 puanlık maç” olarak yorumlarken, “Kafamızda defalarca kazandık iş sahaya kaldı” dedi
Üzerindeki eleştiri oklarına Bursa galibiyetini kalkan yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ilk derbisini kazanarak yıldızını parlatmayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler henüz beklenen futbolu oynatamasa da namağlup unvanıyla liderlik koltuğundaki yerini koruyan Portekizli, Beşiktaş karşısında da zaferden emin. Hafta boyunca oyuncularından daha yoğun bir mesai yaparak derbi dersini çalışan tecrübeli çalıştırıcı son takım toplantısında adeta beyin yıkadı. Beşiktaş mücadelesini “6 puanlık maç” olarak yorumlayan Pereira, “Eğer güçlü bir rakip bizi bekliyor. Ancak bu maçı kafamızda defalarca oynadık ve kazandık. Artık sıra sahada kazanmaya geldi. Lideriz ve en yakın takipçimizle kozlarımızı paylaşacağız. Alacağımız 3 puan bize 6 puanlık bir avantaj getirecek” dedi.
Terapist Terraneo 
Fenerbahçe fiziksel ve taktiksel tüm çalışmalarını tamamlarken motivasyon arttırıcı toplantıları da ihmal etmedi. Bu konuda özellikle Sportif Direktör  Terraneo önemli bir sorumluluk üslendi. Oyuncularla birebir görüşmeler yapan İtalyan aynı zamanda yaptığı takım toplantılarıyla da derbi hazırlıklarına önemli katkı sağladı. Terraneo bu toplantılarda konuşmacı olmaktan ziyade organizatör olarak rol aldı. Oyunculara kendi kalite ve değerlerini hatırlatan kısa konuşmalar yapan Terraneo, asıl görevi derbi tecrübesi yüksek isimlere verdi. Kadroda çok sayıda yeni isim olması nedeniyle eski oyuncularına deneyimlerini anlattıran İtalyan böyleye tüm takımın derbi havasına girmesini sağladı. Özellikle kaptan Volkan'ın konuşmaları takım üzerinde büyük etki yaptı. 
İKİ TAKIMIN DEĞERİ DUDAK UÇUKLATIYOR: 975 milyon liralık derbi
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi, toplam değeri 975 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Fenerbahçe'nin tahmini değeri 561 milyon lira, Beşiktaş'ın ise 414 milyon lira olarak gösterildi. Fenerbahçe'de muhtemel değerleri 51 milyon 100 bin lira olan Robin van Persie, Luis Nani ve Lazar Markovic, sarı-lacivertli takımın en pahalı oyuncuları olarak dikkati çekiyor. Beşiktaş'ta ise Gökhan Töre, 40 milyon 900 bin liralık değeriyle siyah-beyazlı takımın en değerli oyuncusu konumunda bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcuyu, 34 milyon liralık piyasa değeriyle Alman futbolcu Mario Gomez izliyor.
Rakamlarla dev rekabet
-Maç sayısı: 339
-Beşiktaş 123-Fenerbahçe 128
galibiyet. Beraberlik 88 maç
-Atılan gol: Beşiktaş 427 
Fenerbahçe 464
-En çok gol atan oyuncular: Hakkı Yeten 32 -Şeref Görkey ve Metin Tekin 13 (Beşiktaş) Cemil Turan 19 -Alex De Souza 13 (Fenerbahçe)
-En farklı skorlar: Fenerbahçe-Beşiktaş: 7-0 (6 Aralık 1958) - Beşiktaş-F.Bahçe: 7-1 (23 Mart 1941)
-Bir maçta en çok gol atan oyuncu: Zeki Rıza Sporel 4 gol (Fenerbahçe-Beşiktaş: 4-1) 1926
-En gollü maç: Beşiktaş-Fenerbahçe: 5-4 (1974 TSYD Kupası)
-En erken gol: 15. saniye Elvir Boliç (Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1)
-En çok görülen skor: 1-0 ve 2-1



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...