HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe Maçı Özeti ve Golleri ( FB - BJK Maçı Skoru, Geniş özeti)

Kaynak:
Beşiktaş 3-2 Fenerbahçe Maçı Özeti ve Golleri ( FB - BJK Maçı Skoru, Geniş özeti)
Beşiktaş Fenerbahçe Maçı Özeti İzle, Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Özeti İzle, Haber

SPOR Haberleri  / 

Beşiktaş Fenerbahçe Maçı Skoru kaç kaç bitti? Beşiktaş Fenerbahçe maçı özeti izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçı golleri izle. FB-BJK maçı geniş özeti izle

Beşiktaş Fenerbahçe Maçı Skoru kaç kaç bitti? Beşiktaş Fenerbahçe maçı özeti izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçı golleri izle. FB-BJK maçı geniş özeti izle Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ilk 11'de Fernandao'ya görev vererek büyük bir sürprize imza attı. Van Persie yedek kulübesinde...  Beşiktaş Fenerbahçe maçı ile bu akşam derbi heyecanı yaşanıyor. Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Sarı-lacivertli ekipte derbi öncesi sıcak gelişme yaşandı. Sakatlığını atlatan ve geçen hafta yedek kulübesinde bekleyen Gökhan Gönül derbi kadrosunda yer almadı. Milli futbolcunun yanı sıra Abdoulaye Ba ve Joseph De Souza kadroda yok.

İşte ilk 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Oğuzhan, Atiba, Gökhan, Sosa, Olcay, Gomez

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Ozan, Meireles, Nani, Markovic, Fernandao
Gökhan Gönül kadroda yok
 
İki ezeli rakip, lig tarihinde 118 defa karşılaştı. Galibiyetlerde Fenerbahçe'nin 44'e 37 üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş'ın ev sahibi olarak çıktığı derbilerde de iki tarafın 21'er galibiyeti var. Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı son dört lig maçını kaybetmedi, son 22 maçın ise sadece üçünde yenildi. Beşiktaş, iç sahada oynadığı son derbide Fenerbahçe'ye yenildi, ancak onun öncesindeki dört maçta rakibine kaybetmemişti. Son iki karşılaşmada Beşiktaş'ı yenen Fenerbahçe'nin rakibi önünde bundan daha uzun tek galibiyet serisi var.

İki takım arasındaki son altı lig maçında toplam altı kırmızı kart gösterildi; bunların beşi Beşiktaş'a çıktı. Aralarındaki son altı maçın sadece biri kırmızı kartsız tamamlandı, ki o da aralarındaki son maçtı. Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısına çıktığı son maçtan galibiyetle ayrılmıştı. Bu, Güneş'in rakibi karşısında dokuz maçlık galibiyet özlemini bitirmişti. Güneş, teknik direktör olarak Fenerbahçe'ye karşı 29 Süper Lig maçından sadece üç kez galip ayrılabildi. Güneş'in lig kariyerinde en fazla kaybettiği rakibi de Fenerbahçe. Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısındaki son lig galibiyetini Ağustos 2010'da Trabzonspor'un başındayken yaşamıştı.

Beşiktaş'ın ligde oynadığı son 10 iç saha maçında aynı sonuç üst üste iki defa alınmadı. Siyah beyazlılar, içeride en son Başakşehir'i 2-0 yenmişti. Fenerbahçe, ligde 15 maçtır kaybetmiyor. Süper Lig'de halen devam eden en uzun yenilmezlik serisi bu. Fenerbahçe, deplasmanda da yedi maçtır kaybetmiyor. Bu da ligde halen devam eden en uzun seri. Sarı lacivertliler en son 15 Mart'ta Gençlerbirliği'ne kaybetmişti.

Fenerbahçe, son dokuz deplasman maçının dördünü kazandı. Beşiktaş ligin en yüksek isabetle pas atan takımı. Fenerbahçe ise bu alanda üçüncü sırada. İki takım, rakip yarı sahada ve üçüncü bölgede pas isabetinde de birinci ve üçüncü sırada bulunuyor. Ligde sadece Galatasaray (74), Fenerbahçe (59) ve Beşiktaş'tan (55) daha fazla şut çekti. Beşiktaş ligin en yüksek isabetle (%58,2) şut atan takımı. Fenerbahçe ise %39 ile 18 takım arasında ancak 12. sırada bulunuyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon kazandığı dört lig maçının üçü tek farkla bitti. Beşiktaş ise kazandığı üç maçta rakiplerine ortalama üç gol fark attı. Gökhan Töre, son dört lig maçında bir gol atıp dört asist yaptı. Fenerbahçe'nin ligde attığı son altı golün beşinde Nani'nin doğrudan katkısı oldu. Cenk Tosun, bu sezon sahada kaldığı 234 dakikada dört gol, bir asistlik katkı yaptı.

En gollü maçlar
Rakipler arasında geride kalan 338 maçta, penaltılar hariç en fazla  golün atıldığı karşılaşmada sporseverler 9 gol izledi. İnönü Stadı'nda 11 Ağustos 1974'te yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş  5-4 kazanırken, filelere giden 9 gol, 91 yıllık rekabette bir maçta atılan en  fazla gol olarak tarihe geçti. Ayrıca, 19 Mayıs 1955'te yapılan Atatürk Kupası maçı da 4-4 berabere  sonuçlanırken, 1 Temmuz 1960'daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise  Fenerbahçe 6-2 kazandı.

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE 3-2


MAÇIN CANLI ANLATIMI

M.S. Beşiktaş, nefes kesen maçta Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'
Kaleci Volkan Demirel de kalesini bırakıp rakip ceza alanına kadar gitti.

90'
Beşiktaş yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Atiba, yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

90'
Derbide artık son anlar... Heyecan dorukta...

90'
Bu arada Beşiktaş'ta Cenk Tosun bir sakatlık geçirdi.

90'
Necip Uysal, sarı kart gördü.

90'
Gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazdan savunma arkasına koşu yapan Volkan'a atılan pasta araya Beck girdi.

90'
Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ilave edildi.

90'
Caner, ikinci köşe vuruşunda topu yine ceza alanına ortaladı ama kafa topu mücadelesinde Alves faul yaptı.

90'
Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ortasında Beck, topu bir kez daha kornere gönderdi.

89'
Fenerbahçe, beraberlik için yükleniyor. Sağ kanattan gelişen atakta Şener'in orta yapmak istediği top İsmail'den sekti ve kornere gitti.

88'
Fenerbahçe'ye karşı 2 gol birden atan Mario Gomez, yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

88'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin pasında topu alan Şener'in ceza alanına ortasında Meireles'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

87'
Bir başka Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından kaleye şutunda top Tolga'da kaldı.

86'
Gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazdan ceza alanına koşu yapan Robin van Persie'ye atılan pasta Hollandalı için ofsayt bayrağı kalktı.

85'
İki takım da son bölümde çok fazla top kaybı yaptı. Orta sahalar iyice zayıflamış durumda. İki takım da orta alanları çok çabuk geçiyor.

83'
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, alkışlar eşliğinde sahayı terk ederken İsmail Köybaşı oyunda.

82'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Meireles'in ceza alanına ortasında Atiba'dan seken top bir kez daha Meireles'e çarpıp taca gitti.

81'
Beşiktaş'ta birazdan İsmail Köybaşı oyuna girecek.

80'
Fenerbahçe, inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanatta topla buluşan Şener'in ceza alanına ortasında Van Persie'nin kafa vuruşunda sağ direkten dönen top, bir kez Van Persie'nin önüne düştü ama Van Persie, yakın mesafeden çok sert gelen topu boş kale yerine yandan dışarıya gönderdi.

79'
Bir başka Beşiktaş atağında yine Olcay, sağ kanattan ceza alanına ortasını yaptı ama Şener topu kafasıyla kalecisi Volkan'a kazandırdı.

78'
Fenerbahçe karşı atağında Van Persie'nin pasında topu alan Diego'nun kaleye şutunda savunmadan seken topu kaleci Tolga kontrol etti.

77'
Beşiktaş, 2ye 2 pozisyon yakaladı. Sağ kanattan ceza alanı yakınlarına kadar giden Olcay'ın Gökhan'a ortasında savunma araya girdi.

76'
Fenerbahçe'de Ozan Tufan oyundan çıkarken Diego Ribas oyunda.

75'
Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği mücadelede Fenerbahçe'nin 2 golüne engel olamadı ve skor 2-2'ye geldi ama Gomez, bir kez daha sahneye çıkarak Beşiktaş'ı 3-2 öne geçirdi.

74'
Oğuzhan'ın pasında sol kanattan ceza alanına hareketlenen Gökhan'ın kale sahasına ortasında Gomez, markajdan sıyrılıp uçarak yakın mesafeden topu ağlara gönderdi.

74' GOL! Mario Gomez

72'
Kullanılan serbest vuruşta Nani'nin ceza alanına ortasında Beck topu karşıladı. Ardından Alves, topa hamle yaptı ama top auta gitti.

71'
Volkan Şen bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

70'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Volkan, Ersan'dan sıyrılmak isterken Ersan'ın darbesine maruz kaldı ve karar serbest vuruş.

69'
Kullanılan serbest vuruşta Oğuhan'ın ceza alanına ortasında kafalardan seken top kaleci Volkan'da kaldı.

68'
Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, Şener'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

67'
Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti.

66'
Hollandalı oyuncu Robin van Persie, oyuna girdikten 4 dakika sonra takımının beraberlik golünü attı.

65'
Beşiktaşlı futbolcular, Volkan Şen'in çalımları sırasında topun oyun alanını terk ettiği yönünde itirazlarda bulundu ama hakem gol kararını verdi. Oğuzhan, itirazdan sarı kart gördü.

65' Sağ çaprazdan ceza alanına giren Volkan, çalımlarla 3 rakibinden sıyrıldı ve pasını hemen yanındaki Van Persie'ye verdi. Van Persie, ayak içiyle vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

65' GOL! Robin van Persie

64'
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani'nin ceza alanına etkili ortasında Tolga yükselip topun sahibi oldu.

63'
Fenerbahçe'nin etkili geldiği dakika. Volkan Şen, bir anda sağ çaprazdan ceza alanına girip kale sahasına pasını gönderdi ama Tosic topu kornere gönderdi.

62'
Beşiktaş, rakip ceza alanına oldukça yakın bir noktadan sağ iç koridordan serbest vuruş kullandı. Gökhan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top yandan dışarıya gitti.

61'
Fenerbahçe'de Jose Fernandao oyundan çıkarken Robin van Persie oyunda.

60'
Fenerbahçe'de birazdan Robin van Persie oyuna girecek.

59'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanına ortasında herkesi aşan top sol kanattaki Volkan'a geldi. Volkan'ın orta şut karışımı vuruşunda top az farkla dışarıya gitti.

58'
Beşiktaş'ta Ersan, orta alanda Fernandao'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

58'
Kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan topu doğrudan kaleye gönderdi ama top üstten az farkla dışarıya gitti.

57'
Siyah beyazlılar, bu kez sol kanattan geldi. Oğuzhan, Şener'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

56'
Beşiktaş etkili geldi. Oğuzhan'ın akıl dolu topuk pasında topu alan Gökhan, Olcay ile paslaştıktan sonra topu bir kez alıp ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.

55'
Beşiktaş yarı alanına uzun gönderilen yüksek topta kafa topuna çıkan Fernandao, Ersan'a faul yaptı. Fernandao, hakemin bu kararını beğenmedi.

54'
Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan'ın ön direğe ortasında savunmaya yardıma gelen Fernandao topu uzaklaştırdı.

53'
Beşiktaş karşı atağında Gökhan, sol kanattan son çizgiye kadar inip ceza alanına ortasını yapmak istedi ama Kjaer'den seken top kornere gitti.

52'
Gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Caner'in ceza alanına ortasında Nani'nin topuğuyla dokunduğu top yükseklik kazandı ve kaleci Volkan'da kaldı.

51'
Fenerbahçe yarı alanında taç çizgisi yakınlarında Oğuzhan, Kjaer'e faul yaptı.

50'
Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından Ozan bir orta daha yaptı ama arka direkteki Alves'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

49'
Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında savunmadan seken top bir kez daha kornere gitti.

48'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Volkan Şen, son çizgiye kadar inip ceza alanına yerden ortasını yaptı ama savunma topu kornere çeldi.

47'
Orta alanda topla buluşan Volkan Şen, Necip'in baskısına maruz kaldı. Hakem, faulü verdi.

46'
Beşiktaş'ta Jose Sosa, ikinci yarıya çıkmadı. Necip Uysal oyunda.

46'
Mücadelenin ikinci yarısı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A.
Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.
 
D.A.
İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45'
Fenerbahçe'de Luis Nani, Andreas Beck'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

45'
Bu arada Beşiktaş'ta Ersan Gülüm bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

45'
Beşiktaş rakip yarı alanın ortalarından sol kanattan serbest vuruş kullandı. Sosa'nın ortasında Rhodolfo'nun kafasından seken topu Volkan kontrol etti.

45' İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

44'
Meireles'in uzun pasında savunma arkasına sarkan Fernandao için ofsayt bayrağı kalktı.

42'
Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topa ceza alanı dışındaki Atiba gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

41'
Kullanılan serbest vuruşta Nani'nin ceza alanına ortasında savunmada Rhodolfo topu karşıladı.

40'
Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanının hemen dışında sol çaprazda yükseklik kazanan topa Ozan ve Oğuzhan hareketlendi. Oğuzhan, ayağını çok kaldırınca hakem faul dedi.

39'
Fenerbahçe, beraberliğe çok ama çok yaklaştı. Volkan Şen oyuna girer girmez, ceza alanı sol yan çizgisinden kale sahasına ortasını yaptı. Sol direk dibinde Fernandao,uçarak kafa vuruşunu yaptı Tolga topu çeldi. Ardından Fernandao'dan seken top auta gitti.

38'
Fenerbahçe'de sakatlık yaşayan Lazar Markovic'in yerine Volkan Şen oyunda.

37'
Lazar Markovic, kenar yönetimine değişiklik işareti yaptı. Volkan Şen hazırlık yapıyor.

36'
Bu arada Fenerbah.e'de Lazar Markovic bir sakatlık geçirdi ve şu an oyun durmuş durumda.

35'
Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Nani, Tosic'e faul yaptı.

33'
Derbide müthiş heyecan. 3 duran top, 3 gol. Atılan 3 golün 2'si kendi kalesine atılan goller.

32' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Tosic, ters kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi.

32' GOL! Dusko Tosic (k.k)

32'
Fenerbahçe, bu dakikalarda çok etkili. Sağ kanattan Meireles'in ceza alanına ortasında Ersan topu kornere gönderdi.

31'
Sarı lacivertliler bu kez sol kanattan geldi. Caner'in ceza alanına ortasında Fernandao'nun kafasından seken topu savunma karşıladı.

30'
Fenerbahçe, %100'lük pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Fernandao, uzak kale direğinde bomboş durumda kafa vuruşunu yaptı ama yerden seken top dışarıya gitti.

29'
Hızlı gelişen bir başka Beşiktaş atağında Gökhan, sağ iç koridordan topu sürüp pasını Gomez'e verdi ama Gomez'in pasında savunma araya girdi.

28'
Beşiktaş, 3. gole çok yaklaştı. Ceza alanı dışında sağ çaprazda topu alan Gökhan'ın sol direk yakınlarına ortasında Olcay'ın kafa vuruşunda yerden sekip az farkla dışarıya gitti.

27'
Gelişen Fenerbahçe atağında sağ iç koridorda topla buluşan Meireles'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

26'
Beşiktaş taraftarları gelen 2 golün ardından müthiş bir coşku yaşıyor.

25'
Siyah beyazlılar, iki duran toptan iki gol buldu. Derbi gollerle başladı...

24'
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan'ın ceza alanına ortasında Olcay'ın aşırdığı top Kjaer'in kafasından sekti ve sol direk dibindeki, Gomez, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

24' GOL! Mario Gomez

23'
Beşiktaş, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Gökhan'ın ceza alanına ortasında Fernandao topu kornere gönderdi.

21'
Bir başka Beşiktaş atağında savunma arkasına sağ çaprazdan koşu yapan Oğuzhan'a atılan uzun pasta top kaleci Volkan'da kaldı.

20'
Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Ersan ve Kjaer topa birlikte yükseldi. Kjaer'in kafasından seken top ağlarla buluştu.

20' GOL! Simon Kjaer (k.k)

20'
Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Sosa, Mehmet Topal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

19'
Beşiktaş sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sosa'nın ceza alanına ortasında Ersan'ın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

18'
Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

17'
Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Caner'in ceza alanına ortasında Fernandao'nun aşırtmak istediği top savunmanın müdahalesiyle bir kez daha kornere gitti.

16'
Sağ kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in ön direğe ortasında Ozan topa vurdu ama savunmaya temas eden top kornere gitti.

14'
Beşiktaş'ta orta alanda topla buluşan Olcay, rakip savunma arkasına yüksek bir top gönderdi ama herkesi aşan top kaleci Volkan'a kadar geldi.

13'
Kullanılan serbest vuruşta Caner'in ceza alanına ortasında savunmada Beck topu karşıladı.

12'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Şener, Ersan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

11'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Fernandao'nun ceza alanına ortasında Ozan, vole denemesinde başarılı olamadı.

10'
Geride kalan 10 dakikalık bölümde Fenerbahçe'nin daha atak bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.

9'
Sarı lacivertlilerde Lazar Markovic, rakip ceza alanına inanılmaz bir koşu yapıp rakiplerini de geçip ceza alanına girdi ve kale sahası içindeki Fernandao'ya ortasını yaptı ama Fernandao, mutlak gol pozisyonunda topa dokunamadı.

8'
Fenerbahçe'de orta alanda topla buluşan Ozan'ın pasında topla buluşan Nani, sol çaprazdan ceza alanına koşu yapan Fernandao'ya pasında Fernandao'nun topuğuna çarpan top taca kadar gitti.

7'
Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın pasında ceza alanına sağ çaprazdan giren Gökhan'ın sol çaprazdaki Gomez'e pasında araya savunma girdi.

6' Sarı lacivertli ekibin bir başka atağında sol kanattan son çizgiye hareketlenen Nani'ye atılan uzun pasta Nani, topu yakaladı ama topu rakibine çarptırıp korner kazanmak isterken top auta gitti.

5' Bir başka Fenerbahçe atağında Fernandao'nun ceza alanı dışından kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

4' Yine sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Şener ve Markvic'in etkili paslaşmalarının ardından Fernandao'ya atılan pasta Ferndandao ceza alanı içinde kalabalık arasından çıkamadı.

3' Sol kanattan hızlı gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın pasında topla buluşan Tosic'in ceza alanına ortasında savunmadan seken top kaleci Volkan'da kaldı.

2' Fenerbahçe'de Şener, sağ kanattan son çizgi yakınlarına kadar bindirme yaptı ama Tosic araya girip topu taca gönderdi.

1' Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Atiba, Fernandao'nun baskısı altında yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

1' İlk düdük çaldı ve derbi mücadelesi Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...