HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cedi Osman: Fenerbahçe bizi zorlayacak

Kaynak: İHA
Cedi Osman: Fenerbahçe bizi zorlayacak

SPOR Haberleri  / İHA

Anadolu Efes'in genç yıldızı Cedi Osman, yeni sezonda kendilerini Fenerbahçe'nin zorlayacağını belirtti

Anadolu Efes Spor Kulübü, 2015-2016 Euroleague sezonu öncesinde düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte kulübün yeni sezon kadrosu tanıtılırken, oyuncular da Anadolu Efes Spor Kulübü'ne özel üretilen yeni sezon formaları ile basın mensuplarının karşısına çıktı. 
CEDİ OSMAN: “40. YILIMIZI KUPALARLA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ” 
Medya günü etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Efes'in genç yıldızı Cedi Osman, bu sezon hedeflerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Sezonu 4'te 4 ile kapatmak istiyoruz. Sezon yeni başladı daha erken konuşmak için ama Türkiye şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Final-Four'a katılma hakkı kazandığımız takdirde bu sezonu başarılı bitirmiş olacağız. Önümüzde hazırlık maçları var ve bu hazırlık maçlarını teker teker bitiriyoruz. AEK ve Lokomotiv Kuban'a karşı iki hazırlık maçımız kaldı. Ondan sonra da Karşıyaka ile 7 Ekim'de ilk maçımızı oynayacağız. Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlamak istiyoruz. Bizim için iyi bir sezon olacak. Anadolu Efes'in 40. yılı olması nedeniyle sezonu kupalarla taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu. 
“BİZİ FENERBAHÇE ZORLAYACAK” 
Geçtiğimiz sezonlara göre bu sene ligin çok güçlendiğini vurgulayan milli oyuncu, kendilerini Fenerbahçe'nin zorlayacağını ifade ederek, “Fenerbahçe zorlu rakip ama Karşıyaka da olabilir Bunu konuşmak için çok erken. Bunu biraz daha ileriki haftalarda göreceğiz. Bu sene kesin biz şampiyon oluruz ya da Galatasaray, Fenerbahçe şampiyon olur diyemeyiz. Çünkü çok iyi takımlar var. Çok iyi oyuncular geldi. Herkes bir nevi yatırım yaptı takımına. Daruşşafaka da var, onları da unutmamak lazım. Onlar da en üst seviyede oyuncular aldılar. Çok güzel bir sezon bizi bekliyor. Avrupa'nın en iyi ligi” dedi. 
“NBA'E İKİ YIL SONRA GİTMEYİ HEDEFLİYORUM” 
Anadolu Efes'in genç bir takım olduğunu belirten yıldız oyuncu, “Enerjimiz çok yüksek. Yabancı oyuncular da öyle. O yüzden bir tek olabilecek şey tecrübesizliğimiz ama onu da Real Madrid maçıyla geçen sene atlattığımızı düşünüyorum. O yüzden bu sene fazla sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Aksine daha iyi olacak” şeklinde konuştu. 
Cedi Osman ayrıca Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) 2 yıl sonra gitmeyi hedeflediğini söyledi. 
KORKMAZ: “EUROLEAGUE'DE MAKSİMUM SÜRE ALMAK İSTİYORUM” 
18 yaşındaki şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında görev alan Furkan Korkmaz ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok yeni bir takımız. Geçen sene gelen oyuncular vardı. Yerli oyuncular birbirlerini tanıyor ama yabancı oyuncular henüz takıma alışamadı. Yaklaşık 1 aydır beraberler. Biz de milli takıma giden oyuncular olarak yeni katıldık. Şu an her şey yolunda. Bu yaz benim için büyük bir tecrübe oldu. Her ne kadar fazla turnuva görmüş olsam da bu benim için büyük bir tecrübeydi. Burada kazandığım tecrübeyi de bu sezon Efes formasıyla göstereceğimi düşünüyorum. Euroleague'de ise alabildiğim maksimum süreyi almaya çalışacağım. Daha sonra da takımıma nasıl katkı verebilirim bunu göstermeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 
“HEDEFİM NBA'DE OYNAMAK” 
Avrupa'da kendini kanıtlamak istediğini ifade eden Korkmaz, “Daha sonra da her oyuncu gibi benim de NBA'de oynamak hayalim. Bunu gerçekten çok istiyorum ve bunun için çalışıyorum. Hedefim şu an için NBA ve adım adım giderek hedefime ulaşmak istiyorum” dedi. 

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...