Beşiktaş, Avrupa'da zirveyi kaçırdı

Beşiktaş, Avrupa'da zirveyi kaçırdı

SPOR Haberleri

Liderlik yarışı yaptığı S.Lizbon karşısında maça kötü başlayan Beşiktaş, Ruiz'in golüyle geriye düştü.

HÜSEYİN EROĞUL
Avrupa Ligi gruplarına Skenderbau galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, ikinci maçında Olimpiyat'ta Sporting Lizbon'la yenişemedi: 1-1.  İki takımın da tempolu başladığı mücadelede Jorge Jesus'un öğrencileri 16. dakikada golü buldu. Sağdan gelişen atakta sola çıkan topa Bryan Ruiz gelişine sert vurdu, Beck'e de çarpan top Tolga'yı şaşırtınca Sporting Lizbon 1-0 öne geçti. Gole hemen reaksiyon vermeye çalışan Beşiktaş, 23'te Gökhan Töre'nin uzaktan şutuyla şansını denese de kaleyi tutturamadı. Andreas Beck'in kanadından hücumlarını gerçekleştirmeye gayret eden Sporting Lizbon, topu daha çok ayağında tutarak siyah-beyazlılara oyun alanı bırakmadı. Beşiktaş'ın da top kayıplarından bir türlü kurtulamamasıyla daha rahat oynamaya başlayan Portekizliler 35'te İsmail'in kaptırdığı topla tehlikeli oldu. Sosa'nın hatalı pas tercihleriyle bir türlü ileri çıkamayan siyah-beyazlılar, 37'de kalesinde ikinci golü görmek üzereydi ancak Teofilo sağ çaprazdan kaleyi tutturamayınca devre Sporting Lizbon'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Töre'den ince dokunuş
İkinci yarıya Necip-Oğuzhan değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, Portekizlilerin baskısını kırmaya çalıştı. Kalabalık savunma yaparak Beşiktaş'ın ceza sahası çevresinde organizasyon kurmasına izin vermeyen Sporting Lizbon, 61'de topu kalesinde gördü. Beck'in sağdan taşıdığı topu ceza sahası içinde Sosa topuğuyla Gökhan Töre'ye çıkardı, genç oyuncu da bekletmeden güzel bir vuruşla tabelayı eşitledi:1-1. 69'da Sosa-Cenk değişikliğiyle çift forvete dönen siyah-beyazlıların bu hamlesine Slimani'yi oyuna alarak cevap verdi Lizbon ekibi. Hakem Tagliavento, Gomez'in yerde kaldığı bir pozisyonda kararsızlığını devam diyerek savuştururken, 77'de Oğuzhan'ın ceza sahası dışından füzesi auta gitti. 85. dakikada ayağının altından topu kaçıran Gomez pozisyonu sürdürerek Atiba'ya çıkardı ancak Kanadalı oyuncunun volesinde top kalecide kalınca mücadele 1-1 sona erdi.
Beşiktaş, Avrupa'da zirveyi kaçırdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...