Beşiktaş, derbiden sonra eskişehir'de de 3 puana mario gomez'in golleriyle uzandı

Beşiktaş, derbiden sonra eskişehir'de de 3 puana mario gomez'in golleriyle uzandı

SPOR Haberleri

Daha önce Başakşehir ve F.Bahçe maçlarında rakip fileleri ikişer defa sarsan Alman yıldız dün de Eskişehir'i yıktı. Süper Mario Kartal'ı sırtladı götürüyor

HÜSEYİN?EROĞUL
Fenerbahçe'yi yenerek liderliği ele geçiren Beşiktaş, Eskişehir deplasmanında unvanını korudu. İki ekibin de pozisyon üretmekte güçlük yaşadığı karşılaşmada siyah-beyazlıların top kayıpları dikkat çekerken, Beşiktaş buna rağmen oyunda üstün olan taraftı. Maçın başlamasıyla birlikte topu Eskişehir yarı alanında oynamaya başlayan Beşiktaş, kırmızı-siyahlı savunmayı aşmakta güçlük yaşadı. 18'de Sosa'nın sağdan ortaladığı topa Atiba penaltı noktası üstünde sert vurdu ancak defans gole izin vermedi. Hızlı hücum organizasyonlarında bir türlü etkinlik sağlayamayan Eskişehirspor, Ben Khalifa ve Gekas ikilisiyle gol arasa da ilk yarıda fileleri havalandıramadı. 33'te ise Beşiktaş'ın golü geldi. Ani gelişen atakta Mario Gomez'le başlayan hücum yine Alman oyuncuyla bitti. Quaresma'nın sağdan ortasına Gomez altı pasta kayarak vurdu ve siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Eskişehir, Ben Khalifa ile ilk yarının son dakikasında gole yaklaşsa da Tolga, skorun eşitlenmesine izin vermedi.
Kartal direkten döndü!
İkinci yarı Eskişehirspor, Defederico-Kaan, Beşiktaş ise Quaresma-Necip değişiklikleriyle başlarken, ilk tehlike siyah-beyazlılardan geldi. 49'da Beck'in uzun topuna hareketlenen Gomez çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleyi tutturamadı. Ancak, Alman Panzeri 57'de bir kez daha çıktı sahneye. Gökhan Töre'nin sağdan getirdiği topu Oğuzhan ceza yayı üzerindeki Gomez'e çıkardı, tecrübeli golcü bekletmeden köşeye vurdu ve Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Golün ardından tempoyu yükselten siyah-beyazlılar, dönen toplara da sahip olmaya başladı. Sık sık yeni ataklarla Eskişehir savunmasını yıpratan Beşiktaş, son 10 dakikada vites küçültmeye başlayıp ev sahibi ekibe pozisyon vermeye başladı. Eskişehir son dakikalardaki baskısından sonuç aldı. 87'de Rhodolfo'nun ayağına çarpan top penaltı noktasında Gekas'a pas oldu. Yunan golcü Tolga'yı avlayıp farkı 1'e indirdi. Uzatmaların son saniyesinde Engin'in bazukası direkten dönünce Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrıldı: 2-1. 
4 ŞUT 4 GOL

Maç içinde fazla etkili gözükmese de Mario Gomez gollerini atmaya devam ediyor. Golü adeta koklayan Gomez'in istatistikleri de ne kadar efektif bir golcü olduğunu ortaya koyuyor. Fenerbahçe maçında kaleye 2 şut çeken Gomez, 2 gol bulmuştu. Alman oyuncunun Eskişehir kalesine yaptığı 2 vuruş da golle sonuçlandı. 

Q17 İLK ASİSTİNİ YAPTI
Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, ilk 45 dakika forma giyerken oyunda kaldığı sürece Quaresma'dan Mario Gomez'e tek pas gitti ve o da golle sonuçlandı. Gol sonrasında Beşiktaşlı oyuncular, gol sevincini Portekizli oyuncu ile paylaşırken takım arkadaşları Quaresma'yı tebrik etti. İkinci golün hazırlayıcısı Oğuzhan da 7 haftada 4'üncü asistini yaptı. 

Beşiktaş, derbiden sonra eskişehir'de de 3 puana mario gomez'in golleriyle uzandıBeşiktaş, derbiden sonra eskişehir'de de 3 puana mario gomez'in golleriyle uzandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...