Chelsea'den Mourinho için karar!

Chelsea'den Mourinho için karar!

SPOR Haberleri

Premier Lig'de geçen sezonu şampiyonlukla tamamlamasına karşın, bu sezon beklentilerin uzağındaki Jose Mourinho'ya kulüpten destek geldi.

İngiltere Premier Ligi'nde geçen sezonu şampiyonlukla tamamlamasına karşın, bu sezon beklentilerin uzağındaki Jose Mourinho'ya kulüpten destek geldi. Resmi siteden yapılan açıklamada Mourinho'nun arkasında oldukları kaydedildi ve "Kötü giden sezonu çevirebilecek doğru bir menajere sahibiz" denildi.


İngiltere'de geride kalan haftada sadece 2 galibiyet alabilirken, 2 kez sahadan beraberlikle ayrılan ve 4 maçı da yitiren Chelsea'nin menajeri Jose Mourinho ile ilgili spekülasyonlar üzerine kulüp açıklama yaptı. Mourinho'nun gönderileceği yönündeki haberlerin yalanlanırken, "Kulüp, menajerimiz ve takıma güveniyor" başlığıyla yapılan açıklamada, "Şunu belirtmekte yarar var ki; kulübün Jose'ye tam desteği devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.


Jose'nin söylediği gibi kulübün aldığı sonuçların yeterli olmadığına vurgu yapılan açıklamada, "Takım performansının artması gerekir. Her ne kadar, kötü giden sezonu çevirebilecek doğru menajere sahip olsak da; o, bunu başarabilecek bir kadroya sahip" denildi.


Deneyimli teknik adam, 1-0 öne geçtikleri halde 3-1 kaybettikleri Southampton maçının ardından yaptığı açıklamada, istifa etmeyeceğini, ancak kulübün isterse kendisini görevden alabileceğini söylemişti. Lider ile aralarındaki puan farkının çok açıldığını ve şampiyonluğun kendileri için artık çok zor olduğunu ifade eden Mourinho, sezonu ilk dört takım arasında bitirebileceklerini kaydetmişti.


Premier Lig'de Mourinho'nun görev yaptığı 2004-2005 sezonunda kalesinde sadece 15 gol gören Chelsea, bu sezon ligin ilk 8 haftasında rakiplerinin attığı 17 gole engel olamadı.


Rus milyarder Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül 2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti.


2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...