Hedef 6 puan

Hedef 6 puan

SPOR Haberleri

Grupta artık iplerin Türkiye'nin elinde olduğunu hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Neler yapabildiğimizi gösterdik” dedi.

Euro 2016 finalleri için grupta üçüncülük mücadelesi veren A milliler dün umuda uçtu. Türkiye Futbol Direktörü Terim, “Bize 4 puan yetiyor ama hedefimiz 2 maçta 6 puan! Bunu başarabilecek güç ve kaliteye sahibiz. Kazanmaya gidiyoruz, başka bir düşüncemiz yok” dedi. Oyuncuların keyifli ve hırslı oluşlarının kendisini daha da ümitlendirdiğini söyleyen Terim, Çek Cumhuriyeti'ni iyi analiz ettiklerini söyledi.  “Fizik gücü yüksek bir takıma karşı oynayacağız, sabırlı olmamız gerekir” diyen Terim, “Gereksiz top kayıplarından kaçınmalıyız, doğru pozisyonu bulana kadar pas oyununu sürdürmeli ve top kayıplarına düşmemeliyiz. Sabırlı hücum ve kontrollü oyun bizi amaca ulaştırır” ifadelerini kullandı.
Terim'den şut emri
Rakipleri açmak için bol ve isabetli pasın önemine değinen Fatih Hoca, “Rakibin kapanıp, oyunun kilitlendiği anlarda uzaktan şutu deneyin” emrini verdi. Tecrübeli teknik adam kritik 2 maç öncesinde oyuncularına da, “Grupta şanssız dönemi ve mücadeleleri geride bıraktık. Artık her şey sizin elinizde; birçoklarının ilk üç maçın sonucuna bakıp, 'Bu takımdan bir şey olmaz' hissine kapıldığı dönemde siz kalitenizi ve gücünüzü ispatladınız aynı zamanda neleri başarabileceğinizi de gösterdiniz. Bu güzel mücadeleyi anlamlı kılacak olan şey, bu kazanımların arkasını getirmektir. Şu an, gruptaki en zor iki maça çıkacağız. Sadece fizik olarak değil mental açıdan da güçlü ve moralli olmamız gerekir” uyarısında bulundu. 
Terim'in gol Umut'u!
A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde cumartesi günü Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayıp Prag'a hareket etti. Teknik Direktör Fatih Terim de kafasındaki on biri hemen hemen şekillendirdi. İdmanlarda as takımda Volkan Babacan'ı kalede görevlendiren Terim, savunma dörtlüsünde Şener, Serdar, Hakan Balta ve Caner'e forma verdi. Orta sahada ise Selçuk, Ozan, Volkan Şen, Arda ve Hakan Çalhanoğlu'nu deneyen tecrübeli hoca forvette ise Umut Bulut'u denedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...