Fransa'ya direkt gitme ihtimalimiz var

Fransa'ya direkt gitme ihtimalimiz var

SPOR Haberleri

Son haftada Letonya kaybeder, biz de İzlanda'yı yenersek “en iyi üçüncü” olabiliriz

Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 mağlup ederek grubunu 3. sırada tamamlama yolunda büyük avantaj yakalayan millilerin Fransa'da oynanacak Euro 2016'ya en iyi 3. olarak katılma ihtimali hiç de az değil. Eleme gruplarındaki takım sayılarının eşit olmaması nedeniyle statü gereği gruplarını son sırada tamamlayan takımlara karşı kazanılan puanlar en iyi üçüncü sıralamasına etki etmiyor. Topladığı puanların altısını son sırada yer alan Kazakistan'dan alan Türkiye, her ne kadar şu anda iddialı olmasa da Kazakların Letonya deplasmanından 3 puanla dönerek grup sonunculuğundan kurtulması halinde en iyi üçüncü hesaplamasında dengeler değişebilir. 
İspanya yenilmemeli
Son maçlar öncesi 2 puanla son sırada yer alan Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda yenerse ve biz de İzlanda'yı yenip 3 puan alırsak; son sıraya düşecek olan Letonya'ya kaptırdığımız 4 puan hesap dışı kalacak ve Türkiye 16 puana ulaşacak. 13 puanı bulunan Ukrayna'nın İspanya'yı yenmemesi halinde grup aşamasını en iyi 3. olarak tamamlayan Milli Takımımız, play-off maçları oynamadan doğrudan Fransa bileti alacak. Şu an en iyi 3. durumunda yer alan Macaristan, son maçını sonuncu Yunanistan ile oynadığından 15 puanı değişmedi. Aynı şekilde Hırvatistan ve İsveç de grup sonuncuları ile karşılaşacaklar ve puanları değişmeyecek. Ukrayna'nın İspanya'yı mağlup etmesi halindeyse millilerin İzlanda karşısında farklı bir galibiyet alması gerekecek. > Uğur AKTAN
EURO 2016 ELEMELERİ'NDE BUGÜN
C GRUBU21.45 Belarus-Makedonya
21.45 Lüksemburg-Slovakya
21.45 Ukrayna-İspanya
E GRUBU
21.45 Estonya-İsviçre
21.45 Litvanya-İngiltere
21.45 San Marino-Slovenya
G GRUBU
19.00 Avusturya-Liechtenstein
19.00 Rusya-Karadağ
19.00 İsveç-Moldova
Fransa'ya direkt gitme ihtimalimiz var



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...