Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzlandalı gazeteci, 'Ben olsam paramı Türkiye'ye basardım'

İzlandalı gazeteci, 'Ben olsam paramı Türkiye'ye basardım'

SPOR Haberleri

Morgunbladid gazetesinden Sindri Sverrisson, İzlanda-Türkiye maçını Skorer için yorumladı, sonuca etki edebilecek detaylara dikkat çekti.

Türkiye ile İzlanda arasında gerçekleşecek bu geceki buluşma öncesinde, rakip takımı yakından tanıyan Sindri Sverrisson, kritik karşılaşmayı yorumladı. İzlanda Milli Takımı kafilesiyle birlikte Konya'ya gelen Morgunbladid gazetesi muhabiri, Türkiye'nin istediği sonucu alması için yapması gerekenleri sıraladı. 


Alfred Finnbogason'un 'Hollanda' mesajlı tepki çeken tweet'inin altında yatan nedenlere ışık tutan İzlandalı gazeteci, rakipteki zorunlu kaleci değişikliğinin maçın kaderine etki yapabileceği öngörüsünde de bulundu. Sverrisson'un Skorer'in sorularına verdiği cevaplar şöyle: 


- İzlanda için grubu ilk sırada bitirme hedefi var mı yoksa EURO 2016 vizesi almak yeterli miydi?


Takım finallere gitmeyi garantilemesine karşın, oyuncular grubu zirvede tamamlamaya kararlı. Böyle bir fırsatı kullanarak liderliği istiyorlar. Son maçta Letonya karşısında alınan beraberlik hayal kırıklığı oluşturdu. Bu maçın ikinci yarısındaki oyun turnuvada şu ana kadarki en kötü futbollarıydı. Takım kaptanı Aron Gunnarsson cezası nedeniyle bu maçta oynamadı. Onsuz takım çok güç kaybediyor. Türkiye karşısında Gunnarsson İzlanda'ya vites yükseltecektir.  


Paramı Türkiye'ye basardım


- Bu maçı kim kazanır, Türkiye mi İzlanda mı ve niçin?


Bu maçta kimin kazanacağını söylemek kolay değil. Türkiye'ye beraberlik yetiyor. Belki bu yüzden daha defansif ve kontrollü bir oyunu tercih edecek. Bu oyun tarzı İzlanda'ya hiç uymaz. Beraberlik de İzlanda'ya yeterli olmayabilir. Dolayısıyla kazanmak için sahaya çıkacaklar. Ancak ben olsam bu maçta paramı Türkiye'ye basardım. 


Her İzlandalı Hollanda'yı istemez 


- Alfred Finnbogason'un 'Hollanda için de oynayacağız' imasında bulunduğu tweet'ini nasıl değerlendiriyorsun? İki ülke arasında bir tür 'kuzeyli dayanışması' gibi bir şey var mı?


Kendisi uzun yıllar Hollanda'da oynamış bir futbolcu. 2013-14'de orada altın ayakkabı kazandı. Hollanda'da hala çok fazla arkadaşı var ve muhtemelen onlar Finnbogason'ı arayıp, İzlanda'nın Türkiye karşısında elinden geleni yapmasını ve maçı kazanmasını kendisinden istemişlerdir. Bu konuda endişelenmelerine gerek yok çünkü bir futbolcu zaten çıktığı her maçı kazanmak ister.


Ancak bu Finnbogason'un kendi düşüncesi ve tüm ülke için geçerli değil. Eğer İzlandalılar'a gidip, Türkiye'nin mi yoksa Hollanda'nın mı grubu üçüncü bitirmesini istediklerini sorsanız, bu konuda farklı cevaplar alırsınız. Bazıları Türkiye'yi ister, bir kısmı da Portakallar'ı seçebilir. İzlanda ve Hollanda arasındaki ilişkiler ne çok kötü, ne de çok sıkı fıkıdır.  


Küçük ülkemiz için büyük fırsat  


- İzlanda'nın Türkiye'de istekli oynayacağını düşünüyor musun? Yoksa daha gevşek ve rahat mı olurlar?


İzlanda son gaz oynayacaktır bu maçta. Bu zaten onların oyun yapısı. Daha başka şekilde nasıl oynanacağını bilmiyorlar ki! Gerçekten kazanmak istiyorlar ve bu çok güçlü takımların olduğu grubu birinci bitirmenin gururunu yaşamak isteyecekler. Bizim küçük ülkemiz için bu çok büyük, tarihi bir başarı olacak çünkü. 


Sigurdsson durursa İzlanda durur  


- Türkiye bu maçta nasıl bir oyun tarzı benimsemeli? İzlanda'yı yenmek için ne yapmalılar? 


Türkiye'nin yapması gereken şey basit: Gylfi Sigurdsson'u durdurmak. Paslarıyla gol yollarını açıyor. Müthiş bir şut ayağı var.  Kolbeinn Sigthorsson ile olan uyumuna da dikkat edilmeli. Bu ikilinin ilişkisi İzlanda'yı taşıyor.


Türkiye'nin çok adamla ileri çıkması en büyük risk olur. Çünkü bu İzlanda'ya en sevdiği oyunu oynama şansı verir, kontrataklar için alan oluşturur. Bir de bu maçta takım savunmasının nasıl olacağı önemli. Letonya maçındaki gibi olursa Türkiye'nin işine gelir. Ama o maç hariç, İzlanda'da tüm takımın görev aldığı geçilmesi zor bir barikattan söz ediyorum. Türkiye biraz üzerine çekebilirse bu onlar için bir avantaj olur. 


Kaleci atmosferden etkilenebilir


- Grubun en az gol yiyen kalecisi Hannes Halldorsson sakatlığı nedeniyle kafileye alınmadı. Bu İzlanda için büyük bir eksiklik mi? Onun yerine oynayacak isim hangisi olur ve nasıl bir performans beklemeliyiz?   


Kadrodaki üç kaleciden, Türkiye karşısında görev alacak isim bence Kristinsson olacak. Gunnleifsson daha deneyimli bir isim ama bana kalırsa Kristinsson oynar. İsveç'te bu sezon Hammarby formasıyla iyi bir sezon geçiriyor. Doğal bir lider ve iyi kalecidir. Ancak böylesi bir büyük maçta daha önce hiç forma giymedi. Yalnızca 4 kez milli oldu, onlar da hazırlık karşılaşmalarıydı.


Bu yüzden Türkiye karşısında biraz zayıf kalabilir. Özellikle de atmosferi düşünecek olursak... Halldorsson tecrübesinin yanı sıra, önündeki defans ile de çok iyi bir uyum yakalamıştı. O yüzden onun yokluğunu sadece bireysel eksikliği olarak değerlendirmemek gerek. Kalede olacak isimle defans bloğu arasında uyum sorunu olabilir. Halldorsson'un idmanda sakatlanması ve kadrodan çıkarılması İzlanda için büyük kayıp. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...