UEFA'dan Michel Platini'ye destek kararı

/ Kaynak: İHA
UEFA'dan Michel Platini'ye destek kararı

SPOR Haberleri  / İHA

UEFA, 90 gün futboldan men cezası alan UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini'ye destek kararı çıktı.

UEFA İcra Kurulu ve 54 ülke federasyonunun katıldığı toplantıdan, 90 gün futboldan men cezası alan UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini'ye destek kararı çıktı. UEFA İcra Kurulu ve 54 ülke federasyonunun temsilcileri İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantının ardından bir açıklama yapan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, toplantıdan Platini'ye ve 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlık seçiminin zamanında yapılması yönünde karar çıktığını belirtti. 
Infantino, Platini için adil yargılanma olması gerektiğini vurgulayarak, "İddiaların acil bir şekilde sonuca bağlanması gerekiyor" dedi. 
UEFA Genel Sekreteri ayrıca toplantıda ortak bir metin üzerinde mutabık kalındığını açıkladı. Bu açıklamada ise, "Michel Platini'yi adil yargılanması ve ismini temize çıkarması noktasında destekliyoruz" ifadelerine yer verilerek, Platini hakkındaki kararın Kasım ayının ortasına kadar verilmesi çağrısı yapıldı. 

90 GÜN MEN CEZASI VERİLMİŞTİ 

8 Ekim'de FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün futboldan men cezası verilmişti. Bu isimlerin cezalarının 45 gün uzatılabileceği de duyurulmuştu. 

FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet ve kara para aklama gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. 29 Mayıs'ta yapılan FIFA başkanlık seçiminde Blatter 5. kez başkan seçilmişti. Gelen tepkiler üzerine Blatter seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. 

FIFA başkanının belirleneceği seçim 26 Şubat 2016'da yapılacakken, Platini de başkan adayları arasında bulunuyor. 

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...