Rooney tarihe geçti!

Rooney tarihe geçti!

SPOR Haberleri

Manchester United, Everton deplasmanında 3-0'la 2007'den bu yana ikinci kez kazanırken, Rooney ManU tarihinin en golcü üçüncü oyuncusu oldu.

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United, Everton deplasmanında 3-0'la 2007'den bu yana ikinci kez kazanırken, Rooney Manchester United tarihinin en golcü üçüncü oyuncusu oldu. Rooney, ayrıca 1993'ten bu yana Premier Lig ismiyle oynanmaya başlanan ligin en golcü 2. ismi oldu.


Lider Manchester City'yi iki puan geriden izleyen Manchester United, Everton deplasmanında 3-0 galip geldi. Rakibi karşısında deplasmanda 2007'den bu yana ikinci kez kazanmayı başaran United, 18. dakikada öne geçti. Kırmızı-şeytanların Fransız orta saha oyuncusu Morgan Schneiderlin, Smalling'in pasında topu ağlara gönderdi. Bu golden dört dakika sonra Marcos Rojo'nun soldan ortasına iyi yükselen İspanyol Ander Herrera kafayla farkı ikiye yükseltti. 


62'de Herrera'nın ara pasında skoru 3-0 yapan Wayne Rooney 11 ay aradan sonra ilk golünü kaydetti. İngiliz futbolcu, 1993'ten bu yana Premier Lig olarak oynanan ligde 187. golünü atarak en golcüler sıralamasında ikinci sırada yer alan eski Manchester United'lı Andy Cole'u yakaladı. 


Manchester United formasıyla 172. golünü atan Wayne Rooney ayrıca, Bobby Charlton (199) ve Jack Rowley'in ('182) ardından kulüp tarihin en golcü 3. ismi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...