G.Saray, Benfica karşısında 3 puan arayacak

/ Kaynak: AA
G.Saray, Benfica karşısında 3 puan arayacak

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın Portekiz temsilcisi Benfica'yı ağırlayacak.

Bu kulvardaki ilk maçında Atletico Madrid'e İstanbul'da 2-0 mağlup  olup, ikinci maçında ise Astana deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek 1  puana razı olan sarı-kırmızılı ekip, Benfica karşısında galibiyetle tanışma  hesapları yapıyor. 
 
Grupta namağlup lider durumla bulunan Portekiz ekibi, evinde Astana'yı  2-0, deplasmanda ise Atletico Madrid'i 2-1 yenerek yoluna firesiz devam ediyor. 
 
Türk Telekom Arena'da 21.45'te başlayacak karşılaşmayı, İskoçya Futbol  Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. 
 
Galatasaray'da Hamit Altıntop'un tedavisi sürerken, Medipol Başakşehir  maçında sakatlanan Jason Denayer'in de takımla çalışmalara başlaması, bu önemli  müsabaka öncesi teknik heyetin yüzünü güldürdü. 
 
Avrupa kupalarında 263. maç 
 
Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki  264'üncü karşılaşmasına çıkacak. 
 
Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  159, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri  Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 263 maç yaptı. 
 
Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68  karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 363 gole karşılık  kalesinde 391 gol gördü. 
 
Galatasaray, Avrupa'da galibiyeti unuttu
 
Sarı-kırmızılı ekip, tamamı "Devler Ligi"nde olmak üzere Avrupa  kupalarında çıktığı son 10 maçta galibiyet elde edemeyerek, kötü bir rekora imza  attı. 
 
Şampiyonlar Ligi'ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6.  maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16  takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip,  3'ünü berabere tamamladı. 
 
Juventus maçının ardından son 16 turunda Chelsea ile İstanbul'da 1-1  berabere kalıp, rövanşı 2-0 kaybeden Galatasaray, kupaya veda etti. 
 
Sarı-kırmızılı takım, 2014-2015 sezonunda gruptaki 6 maçını ise 5  yenilgi ve 1 beraberlikle tamamladı. İlk maçında Anderlecht ile İstanbul'da 1-1  berabere kalan sarı-kırmızılılar, ardından Arsenal (1-4 ve 1-4), Borussia  Dortmund (0-4 ve 1-4) ve Anderlecht (0-2) ile yaptığı 5 maçtan da yenilgiyle  ayrıldı. 
 
Bu sezona ise Atletico Madrid mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray,  Astana deplasmanında 6 maçtır süren yenilgi serisini sonlandırsa da son dakika  golüyle galibiyeti kaçırdı ve talihsizliğini kıramadı. 
 
10 maçta 26 gol yedi 
 
Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki son 10 maçında yüksek bir  gol yeme ortalamasıyla karşı karşıya kaldı. 
 
Son 10 Avrupa kupası mücadelesinde kalesinde 26 gol gören Galatasaray,  maç başına 2,6'lık bir ortalamayla oynadı. "Cim Bom", bu maçlarda rakip ağları sadece 7 kez havalandırabildi. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...