Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ufuk Sarıca ile Djordjevic yıllar sonra...

/ Kaynak: DHA
Ufuk Sarıca ile Djordjevic yıllar sonra...

SPOR Haberleri  / DHA

Ufuk Sarıca ve Aleksandar Djordjevic'i ilk kez teknik adam olarak karşı karşıya getirecek.

Sporculuk kariyerlerinde pek çok kez birbirlerine rakip olan Pınar Karşıyaka antrenörü Sarıca ile Panathinaikos antrenörü Djordjevic'in en büyük kapışması ,19 yıl önce yaşandı. Dönemin basketbol yıldızları arasında yer alan ikili, 1996'da Koraç Kupası yarı finalinde eşleşti. 
 
Ufuk Sarıca'nın formasını giydiği o dönemki ismiyle Efes Pilsen ile Sırp Djordjevic'i kadrosunda barındıran Teamsystem Bologna'nın 7 Şubat 1996'daki ilk randevusunu Efes 102-78 kazanırken, rakip potaya 34 sayı bırakan Sarıca, maçın yıldızı oldu. Djordjevic'in 24 sayı ürettiği rövanşı 97-91 kaybetmesine rağmen averajla finale çıkan temsilcimiz, finalde Stefanel Milono'yu devirip kupayı müzesine götürerek tarihi bir başarı elde etti. Son Avrupa Şampiyonası'nda ise Djordjevic'in çalıştırdığı Sırbistan, Sarıca'nın yardımcı antrenör olduğu A Milli Takım'ı yendi.
 
Sezon öncesi başantrenör arayan Panathinaikos, Pınar Karşıyaka'yla başarıdan başarıya koşan Ufuk Sarıca'nın ismini de gündeme almış, ancak takımı Djordjevic'e emanet etmişti. Avrupa'nın en zorlu deplasmanlarından birine çıkacaklarını söyleyen Ufuk Sarıca, şöyle dedi:
 
"Djordjevic'le oyunculuk döneminden sonra yine rakip olacağız. Moralimiz yerinde. Atina'da Panathinaikos taraftarı önemli bir atmosfer oluşturup rakiplerinin işini daha da zorlaştırıyor. Mental olarak iyi hazırlanmamız Şart. Kazanırsak ilk kez yer aldığımız ligde Top 16'ya kalma yolunda avantaj elde ederiz."
 
KUPA CANAVARI
EUROLEAGUE'e Barcelona Lassa galibiyetiyle başlayan Pınar Karşıyaka'nın gruptaki ikinci maçında konuk olacağı Panathinaikos, Avrupa basketbolunun en başarılı takımlarından biri. Yeşil beyazlı kulüp, Euroleague'de 6 şampiyonluk kazandı. Maçlarını 19 bin 250 bin kapasiteli Olympic Sports Arena'da tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynayan Panathinaikos'un kadrosunda Fotsis, Diamantidis, Pavlovic, Jankovic, Raduljica gibi önemli yıldızlar bulunuyor.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...