Benfica G.Saraya'ı sol kanattan vuracak

Benfica G.Saraya'ı sol kanattan vuracak

SPOR Haberleri

Portekiz ekibinin dikkati sağ kanada çekerek, Galatasaray'ı da tehlikenin beklediği uyarısı yapıldı

Galatasaray'ın bu gece evinde konuk edeceği rakibi Benfica'yı yakından tanıyan Luis Rodrigues takımı Skorer için analiz etti. Kırmızı-beyazlıların yeni hocasıyla bu sezon geçirdiği değişime ışık tutan Portekizli gazeteci, sarı-kırmızılıların en çok dikkat etmesi gereken noktalara parmak bastı:
 
"Jorge Jesus'un sezon başında ayrılmasıyla takımın oyun yapısı da değişti. Jesus rakibe göre oyun değiştirebiliyordu. Ancak yeni hoca Rui Vitoria kafasındaki oyun şablonunu sahaya yansıtıyor ve rakip ayrımı yapmaksızın bunu oynamaya odaklanıyor. Bu kimliği yansıtıyor ve bu taraftarın çok hoşuna gitmiş durumda. Yenilse de kızmıyorlar. Bu sezon sadece Porto ve Arouca'ya kaybettiler. Ancak Porto maçında o kadar çok gol pozisyonundan yararlanamadılar ki... Arouca maçında ise kaleci devleşti. Bu iki maçta da topla oynayan, kazanmaya yakın taraftılar ancak olmadı.
 
Atletico Madrid maçı da aslında aynıydı. Sadece bu maçta fırsatları gole çevirmesini bildiler. Tek fark buydu. Benfica 4-4-2 oynuyor. Topa sahip olmayı seviyor ve oyunu mutlaka kanatlara yıkmak istiyor. Sağ kanattan sayıca daha fazla atak yapılıyor ancak asıl etkili ataklar soldan geliyor. Çünkü orada takımın en iyi ismi Nico Gaitan oynuyor. Atletico maçında sağ kanat Guedes bir gol attı. Ama o gol sol kanattan gelişen atak sonrasında geldi. 
 
Sağ bek dikkatli olmalı 
 
Sol kanadın gücünde Gaitan'ın dışında, sol bek Eliseu'nun da büyük payı var. Benfica'ya geldiğinden beri en iyi dönemini geçiriyor ve formunun zirvesinde. Gaitan ile ikisi o kanatta çok iyi bir uyum yakaladılar. Böylece rakiplerin dikkatini sağa çekip soldan geliyorlar. Galatasaray karşısında da temel gol yolu burası olacaktır. Galatasaray kalesini gole kapamak istiyorsa öncelikle kendi sağ kanadını sağlama almalı. Sağ beki mümkünse fazla hücumu düşünmemeli. 
 
Silvio korkusu yaşanıyor 
 
Benfica'nın bu maçta önemli bir eksiği olacak. Sağ bek Nelson Semedo, Portekiz-Sırbistan maçında sakatlandı ve Galatasaray'a karşı oynayamayacak. Onun yerine Silvio forma giyecektir. Ancak 28 yaşındaki oyuncuya kimse güvenmiyor. Kendisi hep fizik problemleri olan güven vermeyen bir isim. Bu maçta da hata yapacağı konusunda taraftarın endişesi var. Galatasaray'ın sol kanattan zorlaması, Benfica'yı bu şekilde hataya sürükleyebilir. 
 
Akıllar Galatasaray'da değil 
 
Galatasaray bu hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacak. Ancak Portekiz'de de büyük bir maç var ve Benficalı oyuncuların aklı o maçta. Jorge Jesus sezon başında Benfica'dan Sporting'e gitti ve bu olay oldu. Şimdi Benfica o Sporting ile karşılacak. Ayrıca iki kulübün başkanları arasında son haftalarda büyük bir kavga var. O yüzden herkes Benfica-Sporting maçını düşünüyor. Büyük bir hesaplaşma olacak. Bu Galatasaray için bir avantaj olabilir". 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...