11 maçta G.Saray'a 8.1 milyon TL kazandırdı

11 maçta G.Saray'a 8.1 milyon TL kazandırdı

SPOR Haberleri

Podolski attığı 5 golle, sarı-kırmızılıların kendisi için Arsenal'e ödediği bonservis bedelini bedavaya getirdi

Benfica karşılaşmasında attığı golle Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde 10 karşılaşma sonra kazanmasını sağlayan Podolski performansı ile büyülüyor. Süper Lig'de 8 maça çıkan Lukas Podolski, 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Beraberlik halinde kulüplere 600 bin lira, galibiyette ise 1.2 milyon lira ödeyen Futbol Federasyonu'ndan Cimbom, Podolski'nin golleri ile 3.6 milyon TL kazandı. Benfica karşısında da skoru 2-1'e getiren Alman futbolcu Galatasaray'ın UEFA'dan 1.5 milyon avroluk ödülü kazanmasında rol oynadı. Böylece 2.5 milyon avro yani 8.1 milyon TL bonservis bedeli karşılığında Arsenal'den alınan Lukas Podolski, çıktığı 11 maçta G.Saray'ın kendisi için ödediği bu parayı, golleri ile amorti etti.
Yükselişe geçti
Bu arada Podolski sarı-kırmızılı formayla kariyerinde yeniden yükselişe geçmeyi de başardı. Bundan önceki 2 sezonda Arsenal'de ve Inter'de beklenen performansı gösteremeyen Alman oyuncu, sarı-kırmızılı formayla çıkışa geçti ve Avrupa'da da adından söz ettirmeyi başardı. Podolski, Galatasaray'da en golcü oyuncu durumunda bulunurken, Burak Yılmaz 3, Wesley Sneijder, Umut Bulut, Bilal Kısa ve Selçuk İnan 2'şer, Yasin Öztekin, Semih Kaya ile Aurelien Chedjou ise 1'er golle takıma katkı sağladılar. Bu sezon yaptığı 12 resmi maçta toplam 22 gol atan sarı-kırmızılılar, maç başına 1,8 gol ortalamasıyla mücadele ediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...