Champagne FIFA başkanlığına aday

Champagne FIFA başkanlığına aday

SPOR Haberleri

Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı.

Fransız diplomat ve futbol adamı Champagne yaptığı yazılı açıklamada,  26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlığı seçimlerinde aday olacağını duyurdu. 
 
FIFA'ya ve futbol dünyasına yeniden istikrar ve şeffaflık getirmek  istediğini belirten Champagne, başkan adaylığı için gereken FIFA üyesi 5 ülkenin  futbol federasyonlarının destek yazısına sahip olduğunu da ifade etti. 
 
Champagne, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilen bir önceki seçimde de  adaylığını duyurmuş ancak 5 üyenin desteğini alamadığı için çekilmek zorunda  kalmıştı. 
 
Champagne'ın kariyeri 
 
Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda 1983-1998 yıllarında çeşitli görevlerde  bulunan Champagne'ın FIFA serüveni, Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupası'nın  ardından başladı. 
 
Dünya Kupası'nda Diplomatik Danışman ve Organizasyon Komitesi Protokol  Başkanlığı görevini üstlenen Champagne, 1999'da 11 yıllık FIFA kariyerine adım  attı. 
 
Champagne, 1999-2002 yıllarında FIFA Başkanı Uluslararası Danışmanı,  2002-2005 yıllarında FIFA Genel Sekreter Yardımcısı, 2005-2007 yıllarında FIFA  Başkan Temsilcisi ve 2007-2010'da ise FIFA Uluslararası İlişkiler Direktörü  olarak çalıştı. 
 
Fransız futbol adamı, 2010'dan bu yana Kosova, Filistin, Kongo ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin futbol federasyonlarında bağımsız  danışman olarak çalışmalarını sürdürüyordu. 
 
Adaylığını duyuran 4. isim 
 
Başvuru süresinin 26 Ekim Pazartesi günü sona ereceği seçim öncesi  Champagne, UEFA Başkanı Michel Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Trinidad  ve Tobago Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından David Nakhid'in ardından  adaylığını duyuran 4. isim oldu. 
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. FIFA Başkanı Sepp Blatter,  29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum  uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da  Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. 
 
FIFA Etik Kurulu, olağanüstü kongrede başkanlık için yarışacağını  duyuran Platini, Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün hak  mahrumiyeti cezası vermişti. Altı yıl hak mahrumiyeti cezası alan Eski FIFA  Başkan Yardımcısı Chung Mong-joon'un adaylığı ise düşmüştü. Platini, hakkında  yürütülen FIFA soruşturmasından olumlu bir karar çıkması durumunda başkan  adaylığını sürdürebilecek. Etik Kurulu, seçim öncesinde futboldan men cezası  süresini dolduracak Platini'nin adaylığını tekrar gözden geçirme hakkını da  kullanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...