Onay: Bu derbide yürek konuşur

Onay: Bu derbide yürek konuşur

SPOR Haberleri

Spor yazarı Güntekin Onay, Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili çarpıcı yorum yaptı.

Derbiler öncesi özellikle de F.Bahçe-G.Saray maçları öncesi hep benzer ifadeler kullanıyoruz. Kadıköy'de sarı-lacivertlilerin dünyada hiçbir derbide olmayan ezeli rakibine karşı büyük bir üstünlüğü var. Takımlar ve teknik adamlar defalarca değişti, 16 yıldır G.Saray 1 kez bile Saracoğlu'nda kazanamadı. Ki şunu da unutmayalım bu süreçte daha çok şampiyon olan G.Saray...
 
Fenerbahçe derbilere hep bu özgüvenle çıktı. Ve sahada istediğini aldı. G.Saray ise sanki biraz da bu durumu kabullendi ve “Biz ne yapsak Kadıköy'de kazanamıyoruz” psikolojisinin içine girdi. Ancak bu gidişat bir gün değişecek. Teknik, taktik ve kadro kalitesi olarak iki ekip birbirine yakın. Maç içindeki değişkenler, günlük performanslar ve tabii ki de şans faktörü skoru belirleyecek. İki ekibin de Avrupa'da kazanmış olması, büyük moral getirdi. Özellikle F.Bahçe, Kayseri'deki felâket görüntüsünden sıyrılmış oldu.
 
HER ŞEYLERİNİ ORTAYA KOYACAKLAR!
 
Galatasaray, 90 dakika olmasa da bölüm bölüm iyi işler yapıyor. F.Bahçe ise hâlâ sistemini ve kadrosunu bulmuş değil. İki takım da derbiye büyük bir yürekle ve cesaretle çıkacak. Her şeylerini ortaya koyacaklar. Tabii ki ev sahibi olmak avantaj. Ve F.Bahçe kağıt üzerinde favori görünüyor. 
 
Ancak ben Vitor Pereira'nın kritik anlarda karar verme ve takım yönetme konusunda çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. 16 yıllık seri G.Saray galibiyetiyle bu kez son bulabilir. Son Benfica ve G.Birliği maçları haricinde kötü futbol oynayan G.Saray, 16 yıl sonra Kadıköy'de yenilgi serisini bitirebilir.
 
Kaynak:Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...