Fenerbahçe 9 haftada memnun etmedi

/ Kaynak: İHA
Fenerbahçe 9 haftada memnun etmedi

SPOR Haberleri  / İHA

Sezon başında yıldız futbolcuları kadrosuna katarak iddialı bir şekilde hazırlanan Fenerbahçe ilk 9 haftada aldığı skorlarla isteneni sahaya koyamadı.

Sezon başında Robin Van Persie ve Nani gibi birçok yıldız futbolcuyu kadrosuna katarak iddialı bir giriş yapan Fenerbahçe, sahada aldığı sonuçlarla liderlik yolunda yara aldı. Sarı-lacivertliler, ilk 9 haftada 18 puan ile Beşiktaş ve ezeli rakibi Galatasaray'ın arkasında kalarak 3. sırada yer alıyor. Fenerbahçe sezonun ilk maçında Eskişehirspor'u konuk etti. Yıldız futbolcuların ilk defa sarı-lacivertli taraftarın önüne çıktığı maçta futbolcuların performansı beğeni kazandı. Sow ve Nani'nin golleri ile 2-0 kazanan Fenerbahçe sahadan galip ayrılmasını bildi.
 
SARI-LACİVERTLİLER İLK PUAN KAYBINI KARADENİZ'DE YAŞADI
 
Geçen sene yaşadığı silahlı saldırının ardından bu sene tedbirli bir şekilde Karadeniz'e giden Fenerbahçe, sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak istedi. Mücadelenin 18. dakikasında Robin van Persie'nin golü ile sarı-lacivertliler öne geçti. Fenerbahçe'nin Danimarkalı futbolcusu Simon Kjaer'in 74 dakikada ters vuruşu ile Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Böylelikle sarı-lacivertliler ilk puan kaybını Karadeniz deplasmanında yaşamış oldu.
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında kendi evinde Antalyaspor'u konuk eden Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrılarak liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertliler böylelikle 3 hafta sonra liderlik koltuğuna oturmuş oldu. 4. haftada ise Kasımpaşa'ya konuk olan Fenerbahçe, Josef'in golü ile sahadan 3 puan ile ayrılmasını bildi. Fenerbahçe, ligin 5. haftasında Bursaspor'u konuk etti. Bu maçtan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe liderliğini 3 haftadır sürdürüyor. Ayrıca sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Ozan Tufan ve Şener Özbayraklı eski takımına karşı mücadele etti.
 
FENERBAHÇE İLK DERBİDE KAYIP
 
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 2015-2016 sezonunun ilk derbisi Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynandı. Deplasmanda Beşiktaş'ın konuğu olan Fenerbahçe, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Sarı-lacivertliler, sezonun ilk derbisini kaybederken, ilk yenilgisini de almış oldu.
Sezonun ilk derbisini kaybeden Fenerbahçe, maçın üzgünlüğü ile Akhisar Belediyespor'u kendi evinde konuk etti. Sarı-lacivertliler bu maçtan 2-2 berabere ayrıldı. Lig'in 8. haftasında Kayserispor'a konuk olan Fenerbahçe ortaya koyduğu oyun taraftarlardan tepki toplarken, sahadan attığı tek golle galip ayrıldı.
 
KADIKÖY KLASİĞİ DEVAM ETTİ
 
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler
16 senedir kendi evinde ezeli rakibine mağlup olmazken, sahaya galibiyet parolası ile çıktı. Fenerbahçe'nin ilk yarıda ortaya koyduğu performans ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken, sarı-lacivertliler istediği golü Diego'nun ayağından buldu. Mücadelenin ikinci yarısında istediği ikinci golü bir türlü bulamayan Fenerbahçe, Olcan Adın'ın kafa vuruşu ise kalesinde bir şok yaşadı. Sarı-lacivertliler kendi evinde oynadığı Galatasaray derbisinden 1 puan ile ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig'e iddialı bir şekilde giren Fenerbahçe, 18 puan ile 3. sırada kaldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...