Anahtar Diego

Anahtar Diego

SPOR Haberleri

Amsterdam'dan zaferle dönebilmek için yoğun mesai yapan Portekizli çalıştırıcı, Portakal'ı yıldız oyuncusuyla yıkmayı planlıyor

M.EMİN ULUÇ

İstanbul'daki maçta Ajax'ı son dakika golüyle deviren Fenerbahçe, Amsterdam deplasmanında daha rahat bir galibiyet almak istiyor. Günlerdir Hollanda temsilcisini analiz eden Teknik Direktör Vitor Pereira, hesaplarının tutması halinde net bir zafere ulaşacaklarını belirtirken, Diego Ribas'ın üzerine titriyor. Brezilyalı yıldızın takım arkadaşlarından "Bana yakın oynayın, pas trafiğini hızlandıralım" talebinde bulunmasından hemen sonra bir toplantı düzenleyen Pereira, "Bu Diego'nun kişisel isteği değil. Sezon başından beri oturtmak istediğimiz sistemin ana maddesi. Diego bizim hücumlarımızı organize eden oyuncu. Toplar onda toplanacak, ancak alışveriş içinde kendisine yakın oynamayı alışkanlık haline getireceksiniz. Bu sadece hücum için değil, savunma için de geçerli. O hem bloklar arasında bir köprü hem de hücumda organizatör olacak" vurgusunu yaptı.
Klasse ve Milik'e dikkat
Ajax'ın çok disiplinli bir takım olduğunun altını çizen Vitor Pereira, "Maçlara iyi başlamak yeterli değil. İyi oyuna süreklilik kazandırmalıyız. Fiziksel olarak oyundan düşmenizi anlarım ama kafa olarak oyundan kopmanızı kabul etmem" uyarısında bulundu. Portekizli çalıştırıcı, özellikle Klasse'ye dikkat çekti. 22 yaşındaki yeteneğin tüm pas organizasyonuna hükmettiğini dile getiren Pereira, "Kritik paslarla maçın gidişatını değiştirebilecek yeteneklere sahip. Onun top almasını ve pas yapmasını istemiyorum" dedi. Pereira'nın üzerinde durduğu bir diğer isim ise Milik oldu. Sakatlığı nedeniyle İstanbul'daki maçta forma giyemeyen 21'lik Polonyalı'nın 9 maçta 5 gol, 4 asistle oynadığını hatırlayan Portekizli, savunmaya "Ona adım attırmayacaksınız" talimatı verdi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...