HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cris polisti, hoca oldu

Cris polisti, hoca oldu

SPOR Haberleri

Brezilyalı eski futbolcu Cris, Fransız devi Lyon'un genç takımının başında teknik direktörlüğe adım attı.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Cris, aktif futbol hayatını sonlandırsa da futboldan kopmadı. 2002 yılında giydiği sarı-kırmızılı formanın ardından, ülkesinde Gremio ve Vasco da Gama ekiplerinin formasını giyen Brezilyalı isim, geçen sezonun sonunda emekliye ayrıldı.


38 yaşındaki Cris yeni mesleğini de futbolun içinden seçti. Galatasaray'a gelmeden önce sekiz sene formasını giydiği Lyon kulübü ile anlaşarak, antrenörlüğe adım attı. Lyon'un U17 takımının teknik direktörü olan Cris aynı zamanda U15 takımıyla da ilgileniyor.


'Galatasaray yaptı, Lyon da yapar'


Öte yandan Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda son sırada yer alan Lyon'un durumuna değinen Cris, Galatasaray forması giydiği dönemden örnek verdi. Fransız ekibinin hala gruptan çıkma şansı olduğunu belirten Brezilyalı hoca, "2012-13 sezonunda Galatasaray'ın gruptaki ilk üç maçın ardından sadece 1 puanı vardı. Ancak sonra Cluj, Braga ve Manchester'ı yenerek turu geçtik. Önemli olan mental güç ve kolektif yapı" dedi.


Cris'e Brezilya'nın Guarulhos kentinde, polis departmanındaki dört aylık deneyimi ve futbolculuk döneminde sahadaki otoriter doğası yüzünden 'polis' lakabı takılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...