Nereden nereye

Nereden nereye

SPOR Haberleri

Yıldırım ağır bir şekilde itham ettiği Alex de Souza'ya pazubandı takım içindeki bir prim tartışması sonrası açık sözlü olduğu için kendisi vermiş

M. Emin ULUÇ
Her şey 20 Haziran 2004'te, Fenerbahçe'nin Cupa Amerika'yı kaldıran Brezilya Milli Takımı'nın kaptanını transfer etmesiyle başladı. Cruzeiro'dan gelip sarı-lacivertli formayı sırtına geçiren sambacı, 8 yıllık Türkiye kariyerinde efsaneleşti. İlklere imza attı, rekorları alt üst etti, yaşarken heykeli dikildi. Ancak bu peri masalının sonu kötü bitti. 15 Eylül 2012'de heykeli dikilen Alex, tam 15 gün sonra kadro dışı kaldı. 1 Kasım 2012'de ise Fenerbahçe'yle yollarını ayırmak zorunda kaldı. Taraftarın gönlünde ayrı bir yeri olan Alex, vedasından sonra Başkan Aziz Yıldırım'la sert atışmalar yaşarken, son gelişmeler olayı farklı boyuta taşıdı. İki tarafta birbirini yalancılıkla suçlarken, Alex'in “Primlerimizin üzerine yattı” dediği Yıldırım, sambacıyı “Paragöz, yalancı, ahlaksız” olarak niteledi. Ancak, aynı Aziz Yıldırım, aynı Alex'i çok farklı özellikleri nedeniyle Fenerbahçe'ye kaptan yapmıştı.
Gün oldu devran döndü!
O dönemlerde takımın içinde yer alan bir futbolcunun anlattığına göre, Ümit Özat'ın kaptanlığını yaptığı kadro, alacaklarının tahsili konusunda sıkıntı yaşadığı için rahatsızdır. Futbolcuların bu konuşmaları Aziz Yıldırım'ın kulağına kadar gider, başkan hemen oyuncuları karşısına alır. Önce Ümit Özat'a sorar, “Bir sıkıntımız mı var. Böyle böyle şeyler duyuyorum” diye. Aldığı cevap, “Yok başkanım olur mu öyle şey. Fenerbahçe'de kimsenin parası kalmaz” şeklinde olur. Diğer kaptanlar da Özat'a destek verir. Ancak Alex dayanamaz ve söze girer, “Burada konuşuyorsunuz. Başkan gelince susuyorsunuz. Sorunları açıkça dile getirmek gerek” diye her şeyi açık açık anlatır. Bu olayın üzerine Yıldırım dürüstlüğünü takdir ettiği Alex'e teşekkür eder ve “Seni kaptan yapacağım” der. Sözünü de tutar. 2007 yılında Ümit Özat ve Tuncay Şanlı takımdan ayrılınca sambacı pazubandı takar. Alex, Fenerbahçe'de en uzun süre kaptanlık yapan yabancı futbolcu olur. Lakin gün olur, devran döner. Bugün Alex 100 dolar için 100 takla atan adamdır artık! 
Alex de Souza, Aziz Yıldırım'ı yalanladı: O imza benim değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yalancılıkla itham ettiği Alex, “Başkan, benim imzam 2004 yılında gelirken attığım ve 2012 yılında ayrılırken attığımla aynı, hiç değişmedi” sözleriyle kulüpten yayınlanan belgelerdeki imzaların kendisine ait olmadığını ifade etti. “Fenerbahçe ile para konusunu bizzat sadece 2011-13'te sözleşme yenilenmesinde konuştum” diyen Alex, “Daha öncesinde hep  menajerim Juan Figer ilgilendi. Kulüpten hakkım olmayan bir sent bile istemedim ama kulüp ve başkanın taahhüt ettiğinin de hesabını sordum. Beni devamlı itham ettiği gibi parayı düşünen birisi olsaydım beni göndermek istediğinde Türkiye'de kalmayı seçerdim ya da hâlâ futbol oynuyor olurdum” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...