Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş koltuğa yapıştı

Beşiktaş koltuğa yapıştı

SPOR Haberleri

Oğuzhan Özyakup'un golüyle önemli bir virajı hasarsız dönen Kartal, Süper Lig'de 6. haftada devraldığı liderliğini sürdürmeyi bildi

Hüseyin EROĞUL
Ligde haftanın en çok merak edilen maçıydı bu. Nasıl olmasın, puan durumu bu maça göre şekillenecek, belki ligin zirvesi değişecekti. Yıllardır gerginlik yaşayan iki takımın karşı karşıya gelecek olması bir yana, halef-selef hocalar eski takımlarına karşı üstünlük peşindeydi. Avrupa'da liderliği kaçıran Beşiktaş, hiç değilse ligdeki saltanatını sürdürme derdindeydi. Beşiktaş'ın bol paslı ve rakibini baskı altına ana oyun yapısını bozan Bursaspor maçın başında iki net pozisyondan yararlanamadı. İlk denemesinde Josue ile çerçeveyi bulamayan yeşil-beyazlı ekip, 9'da Cuenca'nın şutunda Tolga'ya takıldı. Tecrübeli kaleci 15 dakika içinde 3 net pozisyonda yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşirken, 15'te Bekir'in kafa vuruşu önce üst direkten sekerek çizgiden dönünce Bursa bir pozisyondan daha eli boş döndü. Beşiktaş ilk yarının son dakikasında Oğuzhan'ın uzaktan şutunda da kaleyi tutturamayınca devre golsüz sona erdi.
Kilidi Oğuzhan açtı
Bursaspor'un ilk yarıdaki tehditlerine ikinci yarıda Sosa-Necip değişikliğiyle önlem almaya çalışan Şenol Güneş'in bu hamlesi de yeterli olmadı. İlk yarıdaki temposunu koruyan Bursaspor, Dzsudzsak, Josue ve Necid üçlüsüyle Beşiktaş'a zor anlar yaşatırken, Necid'in 56'da ceza yayı üzerinden gönderdiği şut Tolga'da kaldı. Pozisyon üretmekte sıkıntı yaşayan ve son paslarda da tercih hataları yapan siyah-beyazlılar karşısında oyunu koparmak için Cuenca ve Bekir'i kenara alarak Stoch ve Faty'yi 71'de oyuna süren Bursaspor, 80'de Stoch'un uzaktan şutuyla gole yaklaştı. Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç getirmeyecek denirken 89'da düğüm çözüldü. Ceza alanı dışında baş döndüren paslaşmalar yapan Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın müthiş şutu ağlara gidince siyah-beyazlılar korkulu gittiği deplasmandan 3 puanla döndü. 
ŞENOL GÜNEŞ, 'BURSA KAZANMAYA YAKINDI' İTİRAFINDA BULUNDU
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından dobra konuştu. "Avrupa maçı sonrasında kısa bir zamanda buraya geldik. İlk defa bir takım bize üstünlük sağladı. Bursaspor kazanmayı hak etti diye düşünüyorum, ama biz kazandık" diyen Güneş, "Geçen sene de benim zamanımda Bursaspor taçtan gol yemişti, bugün de taç sonrası paslarla kazandık. Bursaspor'un bu şanssızlığı. Bizim de şansımız. Bu maçın kıymetini bilmek zorundayız. Rakibe daha az pozisyon veren ve daha çok pozisyona giren bir takım olmak zorundayız. Bu maçı unutmayacağız" şeklinde konuştu. Şenol hoca, "Kenarda bekleyen arkadaşlar var. Oyuncunun oynamadığı zaman niyetinin sahaya yansıdığını düşünüyorum. O temiz niyet olmasa Allah size yardım etmez" sözlerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...