102 Yunus daha var

102 Yunus daha var

SPOR Haberleri

Almanlar, futbol dünyasına damga vuracak potansiyeldeki oyuncuları Türkiye'ye kaptırmak istemezken, TFF yakın takipte

Son olarak Yunus Mallı'nın Türkiye'yi tercih etmesiyle gündeme gelen gurbetteki Türkler konusu yeniden gündeme geldi. Futbol yaşantılarını Almanya'da sürdüren genç gurbetçi futbolcuların milli takım tercihleri konusundaki tartışma kaldığı yerden devam ederken, Almanya U19 Ligi'nde forma giyen 102 Türk oyuncunun akıbeti de merak konusu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, Bundesliga ve Almanya İkinci Ligi'yle beraber Alman kulüplerinin altyapılarını da yakından takip ettiği bilinirken, bu oyuncuların Federasyonun gözlem ekibinin radarında olduğu belirtildi.  Mesut ve İlkay gibi bir kayıp daha istemeyen milli takım yetkililerinin Almanya'da yaşayan gurbetçilere büyük önem verdiği bilinirken, U19 Ligi'nin yanı sıra Bölgesel Lig de mercek altına alındı. Almanya Bölgesel Ligi'nde forma giyen 21 yaş altı 55 Türk futbolcunun olduğu bilinirken, bu oyuncuların gelişimleri ve performansları da yakından takip ediliyor. 
Gözler Resul Türkkalesi'nde
Federasyon tarafından önceki yıllarda gurbetçi oyuncuları takip etmekle görevlendirilen Erdal Keser'in çabalarıyla daha önce Türkiye forması giyeceğini belirten Levin Öztunalı daha sonra kararını Almanya Milli Takımı lehine değiştirirken, Almanya U20 Takımı'nın da vazgeçilmezlerinden oldu. Efsane golcü Uwe Seeler'in torunu olan Levin, Alman bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelmişti.  Son yıllarda Alman futbolunu domine eden Bayern Münih'in bünyesinde iki Türk futbolcu forma giyerken, geçtiğimiz sezon başında 2.5 milyon avroya transfer edilen Sinan Kurt şu anda Almanya için mücadele ediyor. Bölgesel Lig'de oynayan Bayern Münih II takımıyla bu sezon 13 maça çıkan ve 1 gol atan Sinan'ın 21 yaşına dek milli takım tercihini değiştirme şansı bulunuyor. Sinan Kurt'un yanı sıra Bayern Münih forması giyen bir diğer Türk ise Resul Türkkalesi. Guardiola'nın zaman zaman A Takım idmanlarına dahil ettiği ve özel olarak ilgilendiği Resul, Türkiye U18 Milli Takımı'nın da formasını giyiyor.              > Uğur AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...