Almanlar saçmaladı

Almanlar saçmaladı

SPOR Haberleri

Bild Gazetesi, Türkiye'nin bundan sonra Almanya'da yetişen Türk futbolcuları kadrosuna katmak istemediğini iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Alman genç milli takımlarında forma giyen Türk oyuncuları istemediği ve Yunus Mallı'nın son örnek olacağı savunuldu. Bild'in iddiasını yalanlayan ay-yıldızlı yetkililer, gurbetçilere bundan sonra da kapılarının açık olduğunu bildirdi.


Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan Bild, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Almanya'da yetişen Türk oyuncuları kazanmaya çalışmayacağı yönünde Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile anlaşmaya varmak istediğini iddia etti.


Gazetenin internet sayfasında, “Türkiye, Alman yeteneklerini daha fazla ayartmak istemiyor” başlığıyla yer alan haberde, TFF'nin, DFB ile bu konuda uzlaşmaya çalıştığı savunuldu. İki federasyon arasında genç yeteneklerle ilgili bir çekişmenin yaşanmamasının hedeflendiği ve bir futbolcunun Alman genç milli takımlarında oynamaya karar verdiğinde, TFF'nin bu oyuncudan vazgeçmesinin planlandığı ileri sürüldü.


Haberde, TFF'nin buna karşılık Almanya Milli Takımı'na aday olmayan Türk oyuncuların Türkiye'de fırsat bulmaları için DFB'nin oyuncu izleme sisteminden yararlanmak istediği kaydedildi. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in bu plana onay vermeleri gerektiği de ifade edildi.


İsteyen gelebilir


Türkiye'nin, Katar'a karşı oynadığı karşılaşmada ilk kez forma giyen Yunus Mallı'nın Türkiye tarafından kazanılan son oyuncu olabileceği yorumu da yapıldı.


Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ise Bild'in haberini kesin bir dille yalanladı. Ay-yıldızlılar, A Milli Takımımız'ın kapılarının Avrupa'da top koşturan bütün Türk oyunculara her zaman sonuna kadar açık olduğunu aktardı.


Yetkililer önümüzdeki dönemde teknik heyetin istemesi halinde Almanya veya başka bir ülkede forma giyen Türk oyuncuların, FIFA kuralları dahilinde Türkiye'ye kazandırılacağını vurguladı.


Terim net konuşmuştu


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Almanya'da geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen, “Avrupa Futbol Buluşmaları” organizasyonunda gurbetçi oyuncuların durumlarıyla ilgili çok net ifadeler kullanmıştı. Ay-yıldızlı hoca, “Kendisini Türk hisseden, 'Ben Türküm' diyen herkes milli formaya layıktır ve milli forma onlara açıktır. Dünyanın neresinde olursa olsun Türk futbolcusunu ve Türk insanını takip etmeye çalışıyoruz” diye konuşmuştu.


Almanya genç milli takımlarında 43 defa forma giyen Yunus Mallı, A Milli Takım tercihini Türkiye'den yana yaparken, ilk kez Katar'a karşı oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...