Komşuyu üzmedik

Düzenleyen:
Komşuyu üzmedik

SPOR Haberleri

Gol pozisyonu yönünden kısır geçen maç başladığı gibi sona erdi. Ay-yıldızlı ekibimiz 2015 yılında yaptığı 10 karşılaşmada da mağlup olmadı

M.EMİN ULUÇ

EURO2016 biletini cebine koymanın keyfini yaşayan Türkiye, 2015’in kapanış maçında 2004 Avrupa Şampiyonu Yunanistan’ı ağırladı. Ay-yıldızlılar istim üstündeydi, Komşu ise elemelerde sonuncu olmanın moral bozukluğunu yaşıyordu. Ev sahibi olmanın avantajı, mazideki 9 maçtan 6’sını kazanmış olmanın motivasyonu ay-yıldızlıları galibiyete yakın gösteriyordu. Ancak 17 Ekim 2007’deki son randevuda ilk galibiyeti tadan Yunanistan da tarihi rakibine karşı bir kez daha zafer kazanarak bir teselli bulmak arzusundaydı. Katar maçından tamamen farklı bir savunma dörtlüsüyle sahaya çıkan Milli Takım ilk düdükle birlikte kontrolü eline aldı ve 15. dakikadan itibaren ataklarına hız verdi. Ancak Yunanlıların sert ve disiplinli savunması ay-yıldızlılara çok pozisyon şansı vermedi. Savunmayı aşan toplarda ise kaleci Karnezis hata yapmadı.
Yunanistan’dan etten duvar
İlk yarısında gol sesi çıkmayan mücadelenin ikinci yarısında ilk fırsatı Yunanistan yakaladı. 51’de Mitroglou sağ çaprazdan kaleye şutladı ama Volkan Babacan zorlanmadan topa hakim oldu. 54’de Arda’yla cevap verdik bu atağa ama Barçalı yıldızımızın şutunu Karnezis çeldi, Manolas kornere gönderdi. 63’te Oğuzhan ile Cenk’in yerine oyuna dahil olan Yunus Mallı ve Emre Çolak orta alanımıza hareket getirdi. Millilerimiz, gol arzusuyla tempoyu artırıp oyunu tam anlamıyla Yunan kalesinin önüne yıktı. Ancak sağlı sollu ortalar, göbekten ataklar disiplinden taviz vermeyen etten duvarın içinde eridi. 2004’ten bu güne elinde kalan bir unvanı vardı Komşu’nun bir de efsane savunması. Son dakikalarda tüm hatlarımızla saldırsak da yıkamadık Yunan’ın kalesini. Sessiz ama yenilmeden kapattık 2015 perdesini.

Komşuyu üzmedik

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...