Futbola bomba

Düzenleyen:
Futbola bomba

SPOR Haberleri

Karşılaşma öncesi 'stat yakınında bomba yüklü araç var' ihbarı büyük paniğe sebep oldu

Avrupa'da terör korkusu devam ediyor. Fransa-Almanya maçının oynandığı gece Paris'te yaşanan terör saldırıları sonrası flaş gelişmeler birbirini takip ediyor. Önceki gece Belçika-İspanya hazırlık maçının iptal edilmesinden sonra dün gece de Almanya ile Hollanda arasında Hannover'de oynanması gereken hazırlık maçı terör saldırısı istihbaratı alınması sebebiyle son anda iptal edildi. Güvenlik güçleri UEFA ile iletişime geçtikten sonra mücadelenin oynanmamasına karar verildi. Almanya-Hollanda hazırlık maçının oynanacağı stat yakınında bomba yüklü kamyon bulunduğu haberi dün akşam dehşete sebep oldu. Güvenlik güçlerinin istihbaratı aldığı dakikalarda 35 bin biletin satıldığı maç için HDI Arena Stadı'nda 8 bin taraftar yerini almıştı. Binlerce taraftar da stat çevresinde içeri girmeyi bekliyordu. Gerek stat içi gerekse dışarıdaki taraftarlara anonslar yapılarak panik yapmadan stattan uzaklaşmaları istendi. Bu sırada binlerce kişiden oluşan kalabalıkta panik seviyesi yükseldi ve dakikalar içinde stat çevresi boşaltıldı. 
Şoke eden açıklama
Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, çok ciddi bir bomba ihbarı üzerine maçı iptal ettiklerini açıkladı. Karşılaşmanın iptal edilmesinden ve seyircilerin stadyumdan tahliyesinden sonra HDI Arena'ya giden tüm yollar otomobil ve yayalara kapatıldı. Polis, basın mensupları da dahil kimseyi stadyuma yaklaştırmadı. Güvenlik güçleri stadyum içinde ve çevresindeki tüm araçlarda bomba araması yaptı. Bu sırada emniyetin bomba yüklü aracı doğruladığı açıklandı. Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere ise, "Zor bir karardı ama insanlığın güvenliği önceliklidir. Maçı neden iptal ettiğimizi söylersem, ihbarları anlatırsam, Almanya'da kimse eskisi gibi davranamaz. Bomba yüklü araç bulamadık ama tehdit devam ediyor" açıklaması yaptı. 

STADA GİRENLER BOŞALTILDI
Almanya-Hollanda maçı öncesi stadın içindeki aramalarda şüpheli bir çanta bulundu ve tribünler boşaltıldı. Ayrıca stadın çevresinde de kalabalık gruplar halinde dolaşılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Merkel de gidecekti
Karşılaşmayı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve çok sayıda bakanın izlemesi bekleniyordu. Almanya'nın Bild Gazetesi, internet sitesinden maçın iptal edildiğini okurlarına duyururken, "Stat çevresinde şüpheli, tehlikeli kişilerin görünmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle maç iptal edildi" ifadelerini kullandı. Öte yandan Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, ülkesinin yaz aylarında ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın iptal edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. 
Yoldan döndüler
Hollanda maçı için otelden yola çıkan Almanya Milli Takım kafilesinden stada 5 km kala maçın iptal edildiği bilgisi ulaştırılarak geri dönmeleri istendi. Bunun üzerine yoldan geri dönen kafileden Münih'e gitmesi gereken oyuncular, havalimanına ulaştırıldı, diğer oyuncular da kendi bölgelerine döndü. Aynı şekilde stat yolundan geri dönen Hollanda Milli Takım kafilesinin de, ülkesine geri gidebilmek için direk havalimanına yöneldiği belirtildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...