HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Platini en büyük darbeyi yedi!

Platini en büyük darbeyi yedi!
Michel Platini, Sepp Blatter, Haber

SPOR Haberleri

Michel Platini ile Sepp Blatter'in hak mahrumiyetine karşı yaptıkları itiraz reddedildi, Platini'ye FIFA başkanlık yolu kapandı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye kötü haber geldi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından İsviçre makamları kriminal soruşturma açarken, iki önemli isme 90 gün men cezası verilmişti. Platini ile Blatter ise bu cezaya itiraz etmişlerdi.

FIFA İtiraz Komisyonu bugün ünlü çiftin başvurularını değerlendirdi ve bir karar vardı. Buna göre cezaya yapılan itiraz reddedildi, "İtirazlar tamamen reddedildi" denildi. Blatter'in 2011'de Platini'ye yaptığı 2 milyon dolarlık ödeme, konunun merkezinde yer almıştı.

Bu karar Sepp Blatter'in yerine yeni FIFA Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Michel Platini için ağır bir darbe oldu. Çünkü futbolla ilgili tüm faaliyetlerden men eden cezanın yürürlükte kalacağı anlamına gelen karar, aynı zamanda Fransız futbol adamının şubat ayındaki seçimlere aday olarak giremeyeceği anlamına geliyor. İki isim için şimdi itiraz merci olarak Lozan'daki CAS kaldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...