1300 üye arttı

Düzenleyen:
1300 üye arttı

SPOR Haberleri

Kongre öncesi üye sayısının birden fırlaması üzerine yeni bir kriz baş gösterdi. Camiadan duruma tepki yağdı, mahkeme kapıda

Trabzonspor’un 15 gün sonra yapılacak kongresiyle ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi. Celil Hekimoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Tahsin Usta’nın başkan adaylığını açıkladığı kongreyle ilgili son tartışma oy kullanacak üye sayısı oldu. Hacıosmanoğlu yönetimi, Trabzonspor Tüzüğü’nün 29'uncu maddesindeki, "Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkına; yasa ve tüzük hükümleri uyarınca üyelik hakkını yitirmeyen, aidat borcu bulunmayan ve üyelikte 2 tam yılı doldurmuş bulunan üyeler sahiptir" ifadesine rağmen, çeşitli hukukçulardan aldığı görüş doğrultusunda kongreye katılacak üye sayısını 1300 kişi artırdı. 
Divan Kurulu devrede
Hacıosmanoğlu yönetiminin son anda yaptığı bu hamle, bordo-mavili camiada sert tepkilere sebep oldu. Bir çok kesim, tüzüğe aykırı olduğu için bu eylemden vazgeçilmediği takdirde mahkemeye gidileceğini vurgularken yerel basın da olaya tepki gösterdi. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise yaptığı açıklamada, "Kongre hazirun cetvelinde 9973 kişi yer alıyordu. Ancak yönetim karar alarak süresi dolmayan üyelere de oy kullanma hakkı vermiş. Bu duruma normalde sicil kurulu karar veriyordu ancak sicil kurulu da daha önce istifa etmişti" dedi. Trabzonspor Divan Kurulu'nun konuyu inceledikten sonra bir açıklama yapacağı öğrenildi.
İki aday daha
Öte yandan Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesinde başkan adayı sayısı 5'e yükseldi. Celil Hekimoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta'nın ardından Tahsin Usta ve Temel Eyüboğlu da adaylık başvurusunu yaptı. Başkan adayı Tahsin Usta, "Birikimlerimizle kulübümüze katkıda bulunmaya geldik" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...